ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ

 Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις για τη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας.
  • Οι δηλώσεις του κυρίου ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ για αύξηση των ζημιών του Β΄ εξαμήνου είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της μετοχής της ΔΕΗ κατά 22,55% !!!!!

 
  • Μια τέτοια αψυχολόγητη ενέργεια καταδεικνύει τη σύγχυση που επικρατεί στη Δ/κηση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται καθημερινά ότι επικρατεί μια αβελτηρία, η οποία δεν μπορεί να αναστρέψει την κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης .
  • Η οριακή τιμή του συστήματος δηλ. να αγοράζει η ΔΕΗ ακριβά 90-130 Ε την ΜW και να πουλά στην κατανάλωση 45 Ε, αποτελεί μια εκ των κυριοτέρων πληγών για την κερδοφορία της επιχείρησης.
  • Αν σε αυτά προστεθούν η συνέχιση λειτουργίας των παλαιών μονάδων, χωρίς την αντικατάσταση με καινούργιες, η πτώση της παραγωγής λιγνίτη, η κακοδιαχείριση και οι χωρίς όριο προσλήψεις συμβούλων – άγνωστος ο αριθμός τους – καθώς και η εργολαβοποίηση των υπηρεσιών συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο για το μέλλον της επιχείρησης.
  • Παράλληλα οι λειτουργικές μονάδες υπολειτουργούν, εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα ο πελάτης να ταλαιπωρείται, ενώ η πρόσφατη απόφασή τους για κλείσιμο ορισμένων πρακτορείων αποτελεί χάρισμα των πελατών μας, στους αυριανούς ανταγωνιστές μας.
  • Μπροστά σε αυτή την διαλυτική μορφή της επιχείρησης, η απόφαση της ΓΕΝΟΠ να προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου για την οικονομική αφαίμαξη που υφίσταται η ΔΕΗ, μας βρίσκει σύμφωνους.

Επιπλέον καλούμε τους συναδέλφους μας σε επαγρύπνηση για αντίσταση, ώστε να μην    επιτρέψουμε την ΔΙΑΛΥΣΗ της επιχείρησης και παράλληλα απαιτούμε:

  Νέες μονάδες

  Κατάργηση του τρόπου υπολογισμού της οριακής τιμής του συστήματος.

  Απαίτηση και καταβολή των οφειλόμενων από τις Υ. Κ. Ω.

  Προσλήψεις διοικητικού προσωπικού.

  ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ.