ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ

    • Συγχαίρουμε την ΓΕΝΟΠ για την μηνυτήρια αναφορά

    • Δεν θα αφήσουμε τη ΔΕΗ να γίνει ΝΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

       

      Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

      Συμφωνούμε λέμε εμείς και σαφώς δεν πρέπει να αφήσει η Κυβέρνηση τη ΔΕΗ να γίνει μια νέα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, αρκεί να δράσει αποτελεσματικά τώρα.

      • Για την κλοπή που γίνεται με την οριακή τιμή του συστήματος δηλ. αγοράζει ακριβά πουλάει φτηνά (κόστος 100 εκατομμύρια Ε το χρόνο).
      • Για τον αποχαρακτηρισμό της άδειας του ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της Ελλάδος από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό (κόστος 50-70 Ε).
      • Για τα 500 εκατομμύρια Ε κέρδη που είχε η ΔΕΗ πριν τέσσερα χρόνια και μετατράπηκαν σε 112 εκατομμύρια Ε ζημιές για το Α΄ εξάμηνο του 2008, ενώ στο τέλος του έτους προβλέπονται πάνω από 200 εκατομμύρια Ε.
      • Για το τιμολόγιο Α 150 και το χάρισμα εκατομμυρίων ΕΥΡΩ στους βιομηχάνους.
      • Για τις ευθύνες και τις λάθος επιλογές της Διοίκησης της ΔΕΗ.
      • Για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τις ανενεργές επενδύσεις που φτάνουν 2.5 δις ΕΥΡΩ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Βιώνουμε ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ. Αν συνεχιστεί, τότε τίθεται σε επισφαλή θέση το μέλλον της ΔΕΗ, αλλά και το δικό μας.

Είναι επίσης  γνωστό ότι υπάρχει ειδικός νόμος (3429) όπου προβλέπεται για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ η ένταξή τους σε ειδικό καθεστώς που σημαίνει κατάργηση Κ.Κ.Π/ΔΕΗ, κατάργηση Σ.Σ.Ε και διευθυντικό δικαίωμα ακόμη και οι απολύσεις.

Μπροστά σε αυτό το ζοφερό και εχθρικό περιβάλλον για τη ΔΕΗ η αντίστασή μας πρέπει να δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς και κατευθύνσεις.

Ως εκ τούτου συγχαίρουμε τη ΓΕΝΟΠ για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ κρίνουμε επίσης θετικό το γεγονός ότι παρήγγειλε προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών να ενεργήσει προκαταρτική εξέταση: «Προς διακρίβωση τελέσεως αξιόποινων πράξεων της παράβασης καθήκοντος και απιστίας κατά παντός υπευθύνου και ιδία των μελών της ΡΑΕ. Ακόμη να ερευνηθεί πως, ενώ χορηγήθηκε στην εταιρία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ άδεια αυτοπαραγωγού, η οποία μάλιστα έλαβε και οικονομικές ενισχύσεις, για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα, η εταιρία πέτυχε να μεταλλαχθεί η άδεια αυτοπαραγωγού σε άδεια ανεξάρτητου παραγωγού». Είναι επίσης θετικό ότι η Ε.Ε ανταγωνισμού ζητά εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το ίδιο θέμα μετά από την προσφυγή της ΓΕΝΟΠ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

•     Για να υπάρχει αύριο ΔΕΗ

•     Για να έχουμε όλοι και αύριο δουλειά.