ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Προς:    Δήμους & Κοινότητες

όλης της χώρας

    

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε – κακώς – να κλείσει μια σειρά υπηρεσιακών μονάδων εξυπηρέτησης καταναλωτών – πρακτορεία, υπ/κτορεία – σε όλη την επικράτεια ακόμη και ακριτικών περιοχών με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα, τον πολίτη αλλά και τη ΔΕΗ Α.Ε.

Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους γιατί δεν εδράζεται σε κάποιους συγκεκριμένους λόγους που αφορούν την Επιχείρηση, αλλά εντελώς αόριστα και ανεύθυνα προβάλλεται ως πρόσχημα το λειτουργικό κόστος της Επιχείρησης, αποκρύπτοντας τους πραγματικούς λόγους που είναι η σμίκρυνση των λειτουργικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. 

Μια τέτοια εξέλιξη βάζει βρόγχο στην ανάπτυξη της Επιχείρησης ενώ παράλληλα δίνει έδαφος στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ Α.Ε., αφού πλέον θα έχουν ελεύθερο το πεδίο εξασφαλίζοντας σίγουρους πελάτες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι γνωστό, όμως, ότι ο Έλληνας καταναλωτής εμπιστεύεται μόνο τη ΔΕΗ Α.Ε. γιατί ακόμη και σήμερα αποτελεί εγγύηση για την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και παρέχει τις χαμηλότερες τιμές σε όλη την Ευρώπη, ενώ αντιθέτως ο ιδιώτης ενδιαφέρεται πρωτίστως μόνο για τα κέρδη και όχι για τον καταναλωτή.

Ως εκ τούτου έχουμε χρέος να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φορείς και πολίτες για τη σωτηρία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, προκειμένου να πρωτοστατήσει σήμερα και αύριο, παρά το εχθρικό για αυτή ανταγωνιστικό περιβάλλον, ώστε και να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή στο διηνεκές, διατηρώντας τον κοινωνικό της χαρακτήρα.

Γι αυτό σας καλούμε κύριε Δήμαρχε, σε μια αμφίδρομη επικοινωνία, ώστε από κοινού να προβούμε σε ενέργειες που θα αποτρέπουν το κλείσιμο των πρακτορείων για το συμφέρον της χώρας, του Έλληνα καταναλωτή αλλά και της ΔΕΗ Α.Ε.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

  ΜΠΙΤΖΑΣ Γ.                               ΠΙΣΤΕΥΟΣ Χ.

Κοινοποίηση:

  • – ΚΕΔΚΕ