ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

 

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην ανάθεση της μισθοδοσίας τους σε εξωτερικό συνεργάτη από 1/6/2024!!!

Μετά από χρόνια, απολύτως επιτυχούς λειτουργίας, η Διοίκηση ουσιαστικά καταργεί το αντίστοιχο τμήμα της επιχείρησης και απαξιώνει τους εργαζόμενους σ’ αυτό, αδιαφορώντας για την διαχρονική προσφορά τους.

Για ένα τμήμα που διακρίνεται μέχρι σήμερα, για την εξειδικευμένη γνώση και την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων του, δυστυχώς και αδικαιολόγητα η Διοίκηση συνειδητά το απαξιώνει!!!

Αντί η ΔΕΗ να προβεί στην ενίσχυση του τμήματος, με προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορεί να αναλαμβάνει την υποστήριξη και άλλων επιχειρήσεων, εκτός των επιχειρήσεων του Ομίλου ως εξωτερικός συνεργάτης (outsourcing), παρέχοντας τις εξειδικευμένες γνώσεις του με οικονομικό όφελος, επέλεξε….. την συνεργασία με εταιρεία. Τα αποτελέσματα γνωστά:

  • Εργαζόμενοι σήμερα το πρωί διαπίστωσαν ότι δεν έχει πιστωθεί στους Τραπεζικούς τους Λογαριασμούς το Επίδομα Αδείας!!!
  • Εργαζόμενοι, διαπιστώνουν σήμερα λάθη, στον υπολογισμό της καταβαλλόμενης Μισθοδοσίας καθώς και στο επίδομα αδείας!!!
  • Σήμερα, ανοίγει Δρόμος για καταγγελία και προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Κύριοι της Διοίκησης,

  • Άραγε δεν γνωρίζετε ότι η ΔΕΗ δεν είναι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, αλλά μια μεγάλη επιχείρηση με διαφορετικές ειδικότητες και διάφορα επιδόματα εργαζομένων;
  • Άραγε δεν γνωρίζετε ότι καταβάλλοντας μειωμένες αποδοχές και μειωμένο το επίδομα αδείας, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι, γιατί δεν έχουν αναρτηθεί έγκαιρα τα ανάλογα εξοφλητικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, δημιουργείτε αβεβαιότητα στο προσωπικό και προβλήματα;;;
  • Άραγε ποιος είναι ο ακριβοπληρωμένος σύμβουλος που εκθέτει τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ;
  • Άραγε ποιος πειραματίζεται και διαταράσσει την εικόνα της ΔΕΗ και την Εργασιακή Ειρήνη που επιτεύχθηκε με την πρόσφατη Σ.Σ.Ε.;

Ως ΕΔΟΠ/ΔΕΗ καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ όπως επανεξετάσει την πολιτική  της ανάθεσης της μισθοδοσίας σε εξωτερικό συνεργάτη και γενικότερα την λογική outsourcing ως μοναδικό τρόπο λειτουργίας, αγνοώντας την διεθνώς επιτυχημένη μέθοδο της εσωτερικής ανάπτυξης του προσωπικού!!!

Την καλούμε να ενισχύσει το αντίστοιχο τμήμα μισθοδοσίας και να αξιοποιήσει τις ειδικευμένες γνώσεις των συναδέλφων μας, τόσο για τις επιχειρήσεις του ομίλου, αλλά και να αποτελέσει προμηθευτή  υπηρεσιών payroll outsourcing, με τα ανάλογα κέρδη για την επιχείρηση.

Γιατί το ΜΕΛΛΟΝ της ΔΕΗ είναι η ανάπτυξη του προσωπικού σε όλους τους τομείς και ΟΧΙ η λογική της Εργολαβοποίησης με τις γνωστές συνέπειες.

Υ.Γ. Μήπως η μειωμένη καταβολή του Επιδόματος Αδείας και της μηνιαίας μισθοδοσίας ήταν το «bonus» που περιμένουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης λόγω των κερδών της;

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ