ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΙΣΗ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε προσφάτως το Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που αφορούσε την αξιολόγηση του προσωπικού της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, στο υπόψη δελτίο μεταξύ των άλλων αναφέρει, ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έδωσε προτεραιότητα στο θέμα της αξιολόγησης με συναντήσεις,   διαπραγματεύσεις, προσφυγές, ώστε τελικά να βρεθεί το σημείο σύγκλισης με τη διοίκηση της ΔΕΗ!!!

Δυστυχώς, όμως, κάποιοι από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με πρόδηλα τα στοιχεία της μικροψυχίας, αποκρύπτουν ότι είχαν αποδεχθεί – κυρίως για πολιτικούς λόγους – το σύστημα αξιολόγησης και αν δεν έκανε προσφυγή η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ στην επιθεώρηση εργασίας, το προτεινόμενο σύστημα αξιολόγησης θα είχε πλέον εφαρμοστεί από τη Διοίκηση της ΔΕΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό.

Γιατί άραγε δυσκολεύεται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να αναφέρει ότι μόνο η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε σε ένα τόσο βλαπτικό σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού της ΔΕΗ, προσφεύγοντας στην επιθεώρηση εργασίας η οποία στη συνέχεια αποφάσισε ότι πρέπει να ακυρωθεί η βαθμολογία του έτους 2017 και να γίνει διαβούλευση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ;

Γιατί επαίρεται για την εξέλιξη του θέματος και για την σύγκλιση με την Διοίκηση της ΔΕΗ, όπως αναφέρει, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου;

Διερωτάται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, πόσοι συνάδελφοι έχουν θιγεί και θα υποστούν στην τριετία στέρηση μισθολογικού κλιμακίου,  εξ’αιτίας του γεγονότος ότι η βαθμολογία του έτους 2017 ολοκληρώθηκε χωρίς προηγουμένως  να έχει ανακοινωθεί η βάση;

Κρίμα για εσάς συνάδελφοι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί το προσωπικό της ΔΕΗ γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα ποιος, ποιοι, έμπρακτα, αλληλέγγυα και συναδελφικά βρίσκονται δίπλα του και στα καθημερινά προβλήματα του που βιώνει και ποιοι κατ’επίφαση και προσχηματικά δηλώνουν παρόντες, ενώ κλείνουν το μάτι στη Διοίκηση όπως συνέβη με την αξιολόγηση. Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοι  δεν γελιούνται και δεν ξεχνούν ποιοι αντιστέκονται, ποιοι αγωνίζονται και ποιοι κάνουν μικροπολιτική στις πλάτες τους και οδηγούνται σε λογικές συνδιαχείρησης με τους Διοικούντες στη ΔΕΗ.

Επιπλέον και συμπερασματικά αναφέρουμε ότι:

Η μακρόχρονη πορεία μας και η αγωνιστική μας δράση, δε διαγράφεται και δεν παραγράφεται με τέτοιες ανοίκειες συμπεριφορές κάποιων συναδέλφων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι οποίες αποτελούν όνειδο για το ίδιο το Σ.Κ. σε μία δυστυχώς δύσκολη χρονική στιγμή γι’αυτό.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους, που θίγονται από αυτή την αξιολόγηση και συγκεκριμένα από τη βαθμολογία τους έτους 2017, ενώ για εμάς εξακολουθεί να παραμένει ως ζήτημα η ακύρωση της βαθμολογίας του έτους 2017.

ΥΓ. Ο Μπίσμαρκ – Πρώσος Καγκελάριος – έλεγε ότι τα μεγάλα ψέματα λέγονται μετά τον πόλεμο, μετά το κυνήγι και πριν τις εκλογές!!! Φαίνεται ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει μείνει ακόμη στην προεκλογική περίοδο!!! Της θυμίζουμε ότι έχει αναλάβει άλλη κυβέρνηση και ενώ ακούγονται διάφορα σενάρια για τη ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σφυρίζει αδιάφορα.

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ