«Εμείς τα επιδόματα μας και τα μεταβλητά μας, εσείς την πείνα σας» !!!

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Δυστυχώς συνέβη και αυτό. Κάτι που βεβαίως ήταν προσχεδιασμένο και μελετημένο από καιρό… Δηλαδή, το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να έλθει σε οριστική ρήξη με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  κατά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε., προκειμένου να διατηρήσουν στο ακέραιο τις προνομιακές τους απολαβές,  δηλαδή των επιδομάτων, των υπερωριών, της βάρδιας, προτείνοντας ανερυθρίαστα να παγώσουν οι προαγωγές των μισθολογικών κλιμακίων και να κοπεί το οικογενειακό επίδομα. Έτσι λοιπόν, κατήγγειλαν την διαδικασία της υπογραφής Σ.Σ.Ε., από την ΓΕΝΟΠ αποστέλλοντας παράλληλα εξώδικο στη ΔΕΗ.

          Με μία τέτοια συμπεριφορά αποκαλύπτεται περίτρανα ότι:

          Αδιαφορούν            για το σύνολο του προσωπικού.

          Αδιαφορούν             για τους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, αρκεί να παίρνουν οι ίδιοι δύο, τρείς ακόμη και τέσσερις φορές περισσότερα από έναν ΔΟ ή ΓΥ.

          Αδιαφορούν             για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του προσωπικού, περιμένει μία μικρή οικονομική ανάσα, κάθε τρία χρόνια με την αλλαγή της μισθολογικής προαγωγής. Ζητάνε να καταργηθούν τα Μ.Κ. καταδικάζοντας στην φτώχια τους νέους συναδέλφους ανεξαρτήτου ειδικότητας, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ήδη έχει «παγώσει» το χρονοεπίδομα.

          Αδιαφορούν             αν υπάρξει διάσπαση στην συνοχή του Σ.Κ. και των εργαζομένων, παρόλο που είναι προ των πυλών η πώληση των μονάδων. Γιατί άραγε; Γιατί αγνοείται στην περίπτωση αυτή, ότι μόνο η ενότητα και η συνοχή αντιπαλεύει τέτοιες πολιτικές αλλά και πολιτικά παιχνίδια που στήνονται;  

         

          Προκαλούν               όταν θεωρούν ότι εκπροσωπούν το όλον ή είναι πάνω από όλους.

          Προκαλούν               όταν λειτουργούν ως να είναι το κέντρο της ΔΕΗ, ενώ γνωρίζουν ότι το ηλεκτρικό σύστημα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του από τους ιδιώτες παραγωγούς, από τις Α.Π.Ε. ακόμη και από εισαγωγές, ενώ εντέχνως αγνοούν ότι η ζήτηση της Η.Ε. έχει κατακόρυφη πτώση.

          Θέλουν                       να διατηρήσουν όλες τις μεταβλητές της μισθοδοσίας χωρίς καμία περιστολή, αν και γνωρίζουν ότι χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται πενιχρά.  

 

Θυμίζουμεότι η υπέρβαση της μισθοδοσίας, για τον μήνα Απρίλιο και η αύξηση των μεταβλητών  κατά 1,4 εκ.€ θα προκαλέσει περισσότερες μειώσεις στο υπόλοιπο προσωπικό. Γι’αυτό καλούμε την διοίκηση της ΔΕΗ, να μην γίνουν τώρα οι επιπλέον μειώσεις αλλά να γίνει συμψηφισμός μέσα στο τρίμηνο, περικόπτοντας ποσοτικά τον αριθμό των ωρών που αφορούν τις υπερωρίες. Αυτό αποτελεί μία πράξη δικαιοσύνης, γιατί δεν μπορεί κάθε φορά  το μάρμαρο να πληρώνεται από τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή οι διοικητικοί και το βοηθητικό προσωπικό. 

Συμπερασματικά αναφέρουμε, ότι όποιος ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διάσπασης, της ιδιοτέλειας χωρίς να αναλογίζεται τις αξιακές λέξεις, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης είναι σίγουρο ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ζημιογόνο για όλους, παρόλο που τώρα κάποιοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο περιφρουρούν τις ατομικέςτους κατακτήσεις

Είναι ανθρώπινο και αποτελεί συστατικό στοιχείο λειτουργίας του συνδικαλιστή, να μπορεί να αναδεικνύει τα παραπάνω στοιχεία στον χαμηλά αμειβόμενο που ζει στην ανέχεια και στα όρια της φτώχιας.

Υ.Γ. Η αναφορά μας στο σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έχει σχέση με την λειτουργία της ηγεσίας του συνδικάτου και όχι με τους εργαζόμενους τους οποίους τιμούμαι και σεβόμαστε.