Γιατί αυτός ο Αποκλεισμός;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εστάλη στον ΑΣΕΠ για έγκριση η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στο ΔΕΔΔΗΕ: Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την υπόψη προκήρυξη απουσιάζει η κατηγορία των ΔΟ2, δηλαδή οι απόφοιτοι Λυκείου. Λες και πρόκειται για παιδιά ενός κατώτερου θεού!!!

Άραγε, γιατί αυτός ο αποκλεισμός; Μήπως δεν ήταν ο βασικός ιστός τόσων χρόνων για την ανάπτυξη του Ομίλου ΔΕΗ; Μήπως η συνεισφορά τους, δεν αναγνωρίστηκε από τις εκάστοτε διοικήσεις που πέρασαν από τον Όμιλο ΔΕΗ;

Γιατί αγνοείται, ότι η φύση των εργασιών είναι τέτοια που καθιστά απαραίτητο έναν αναλογικό αριθμό Μέσης εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει με την απασχόληση της πρώτης γραμμής, ενώ αγνοείται το γεγονός ότι ο πτυχιούχος θα απαιτήσει να  απασχοληθεί στην ειδικότητά για την οποία προσλήφθηκε!!!

Γνωρίζουμε ότι σήμερα τα νέα παιδιά είναι κυρίως πτυχιούχοι άρα είναι λογικό να προσλαμβάνονται περισσότεροι. Ο αποκλεισμός, όμως, των αποφοίτων λυκείου προκαλεί ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο μπορεί και να μην ευθύνεται τόσο για την παραμονή του στις γνώσεις αυτές.

Υπάρχουν περιπτώσεις και μάλιστα πολλές, οι οποίες παρόλο που εισήχθησαν σε ανωτέρα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν μπόρεσαν λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, να μεταβούν εκτός  πατρικής στέγης προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, όπως και άλλοι οι οποίοι είχαν την δυνατότητα αλλά δεν δοκίμασαν την τύχη τους, γιατί ο οικονομικός προγραμματισμός δεν το επέτρεπε.

Ως εκ τούτου, καλούμε του αρμόδιους να επανεξετάσουν το όλο θέμα πριν βγει στον αέρα η προκήρυξη αυτή δείχνοντας την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία. Άλλωστε πολύ εγκαίρως η ΕΔΟΠ ΔΕΗ εξέφρασε τις απόψεις της αυτές σε πρόσφατη συνάντηση με την ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ.

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ