ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

Αναμφίβολα και χωρίς περιστροφές οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν δείξει κατ’επανάληψη, το βαθύ αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει απέναντι στις ανάγκες και στις υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Ιδιαίτερα οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, αγόγγυστα καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, οι οποίοι ως γνωστό συσσωρεύονται στα καταστήματα της εμπορίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Είναι γεγονός, ότι η μεγάλη προσέλευση του κοινού καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση του, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού που απασχολούνται σε αυτά. Τα αίτια και τους λόγους που φτάσαμε μέχρι εδώ, έχουν κατά καιρούς καταγραφεί, όπως και η αδυναμία των διοικούντων να ενισχύσουν την πρώτη γραμμή!!!

Έτσι, λοιπόν, μπροστά σε αυτό το δύσκολο γεγονός ακολουθούν την εύκολη λύση αποφασίζοντας την παράταση του ωραρίου κατά μία ώρα, χωρίς να υπολογίσουν αν όλο το προσωπικό μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την απόφαση.

Θυμίζουμε, ότι μέχρι σήμερα η χρήση της υπερωριακής απασχόλησης πραγματοποιείτο σε συνεννόηση με τον μισθωτό, γιατί τόσο ο οικογενειακός προγραμματισμός όσο και άλλες υποχρεώσεις, δεν επιτρέπουν σε πολλούς να εργαστούν υπερωριακώς.

Επομένως, καλούμε τη Διοίκηση να επανεξετάσει την απόφασή της και μετά από διάλογο με το προσωπικό να εργαστούν υπερωριακώς, όσοι δεν έχουν πρόβλημα είτε γιατί έχουν παιδιά, είτε γιατί συντρέχει κάποιος άλλος λόγος.

Το υποχρεωτικό και μάλιστα αποφασίζουμε και διατάσσουμε θυμίζει άλλες εποχές που δεν τιμούν κανένα.

Γραφείο Τύπου/ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ