ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ

            Είναι γνωστό ότι με παρέμβασή μας, ζητήσαμε να αλλάξουν οι όροι της προκήρυξης που αφορά τις μεταθέσεις – μετατάξεις των συναδέλφων από τα πολυϊατρεία ΑΘΗΝΩΝ στις υπηρεσίες της ΔΕΗ Α.Ε.

Πιο συγκεκριμένα ζητούσαμε να μην υπάρξει υποβιβασμός της κατηγορίας Υ3 σε ΔΟ2, να μην εξαιρεθούν οι περιπτώσεις εκείνες που είναι κάτοχοι του Τεχνικού Λυκείου και να εφαρμοστούν τα κριτήρια που προβλέπει ο κανονισμός μεταθετότητας, καθώς και την διασφάλιση της λειτουργίας των δύο πολυϊατρείων.

Παρά ταύτα και προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων με το υπ’αριθ. 3927/22-2-16 έγγραφό της κάνει δεκτό μόνο την περίπτωση των Απολυτηρίων Τεχνικού Λυκείου για την συμμετοχή τους στην προκήρυξη, ενώ επιμένει στον υποβιβασμό των συναδέλφων μας Υ3 σε ΔΟ2!!! Γιατί άραγε;

Γιατί ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί επικαλούνται τον ΚΚΠ-ΔΕΗ για την κατηγορία Υ3, ενώ την παραβλέπουν για τις περιπτώσεις του Τεχνικού Λυκείου; Η μία περίπτωση είναι νόμιμη, η άλλη παράνομη ή με αυτό τον τρόπο ισχύει το διαίρει και βασίλευε;

Κατά την δική μας άποψη και οι δύο περιπτώσεις είναι ίδιες και ως εκ τούτου μπορούν να υλοποιηθούν ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα διαιωνίζεται μία κατάφορη αδικία, η οποία θα δημιουργήσει νέο προηγούμενο στις υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Τέλος προκαλεί απορία, πως είναι δυνατόν η αριστερή Διοίκηση της ΔΕΗ και γνώστης των θεμάτων αυτών, να επιτρέπει να λειτουργούν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ και συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΔ/ΑΝΠ με τέτοια αντισυναδελφικά και αντεργατικά αισθήματα που μας γυρίζουν όχι μόνο σε άλλες εποχές, αλλά να προκαλούν και βλαπτικές μεταβολές σε εργαζόμενους. ΕΥΓΕ Κύριοι της Διοίκησης!!!

Να γνωρίζετε ότι δεν θα μείνουμε  με σταυρωμένα τα χέρια.

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ