ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΟΠ ΔΕΗ

Με πρόσφατη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, ακύρωσε το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ-SOLAR SOLUTIONS με αντίστοιχα ποσοστά 49% και 51%, το οποίο θα παρείχε ενεργειακές υπηρεσίες και επίσης θα έκανε εισπράξεις λογαριασμών ρεύματος με την δημιουργία καταστημάτων franchise. Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες που έκανε η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, όλο αυτό το διάστημα, δίδοντας προοπτική στα καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών στη ΔΕΗ.

  • Θυμίζουμε ότι όταν τα άλλα σωματεία τηρούσαν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΙΩΠΗ, η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, βρισκόταν στον προθάλαμο της αίθουσας του Δ.Σ. της ΔΕΗ για να αποτρέψει τη λήψη απόφασης, γεγονός που το κατάφερε αφού διέκοψε το Δ.Σ., με αποτέλεσμα η τότε Διοίκηση να λάβει απόφαση δια περιφοράς, κατά της οποίας κινήθηκε τότε μηνυτήρια αναφορά, με πρωτοστάτη την ΕΔΟΠ και με την συμμετοχή των σωματείων: ΕΤΕ, ΣΠΜΤΕ και ΓΕΝΟΠ. Η εξέλιξη αυτή κράτησε ζωντανή τη λειτουργία των καταστημάτων και δεν συνεχίστηκε το κλείσιμό τους, που απειλητικά είχε ξεκινήσει.
  • Πέραν, όλων των άλλων, το δίδαγμα της υπόθεσης αυτής είναι ότι αν υπάρχει ένα στιβαρό και αποφασιστικό συνδικάτο σίγουρα πολλά μπορεί να καταφέρει αρκεί να θέλει!!!
  • Τέλος εξακολουθούμε να μην έχουμε ενημέρωση – παρά μόνο μέσω του τύπου – για την οργανωτική δομή και για το μέλλον των καταστημάτων της εμπορίας, τόσο σε σχέση με την στελέχωσή τους, όσο και με τα νέα προϊόντα που όπως διαβάζουμε προτίθεται η Διοίκηση να βάλει. Γιατί υπάρχει αυτή η σιωπή;

Αναδιοργάνωση: Ο αιφνιδιασμός είναι κακός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και δυστυχώς η Διοίκηση το ξεχνά με τις οργανωτικές αλλαγές που εφαρμόζει. Γιατί δεν ενημερώνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα στη ΔΕΗ προκειμένου να ενημερώσει το προσωπικό, ώστε να μη βρίσκεται από την μία στιγμή στην άλλη στο κενό; Τελικά η αναδιοργάνωση της ΔΕΗ έχει τέλος ή θα προκύπτουν διαρκώς αλλαγές και μεταβολές, που προκαλούν πανικό και αβεβαιότητα στους εργασιακούς χώρους;

 

Γραφείο Τύπου/ΕΔΟΠ – ΔΕΗ