ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η απόφαση του βασικού μετόχου, δηλαδή του κράτους, να αναβάλλει την Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 31-1-2014 προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την  διακοπή της ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος, σηματοδοτεί την χρεωκοπία και το τέλος της ΔΕΗ.

· Πιο συγκεκριμένα, αρχικά το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε την διακοπή της ηλεκτροδότησης, εξ’αιτίας της απόφασης της διαιτησίας  της ΡΑΕ που υποχρέωσε την ΔΕΗ να τιμολογείται η Αλουμίνιον της Ελλάδος κάτω του κόστους, δηλαδή με 36,6 € την MW. Παρόλο που δόθηκαν στην συνέχεια δύο παρατάσεις προκειμένου να βρεθεί λύση για το ύψος του τιμολογίου, τελικά λύση δεν βρέθηκε και με την μέθοδο της ανοχής παραπέμφθηκε το θέμα στη Γενική Συνέλευση για λήψη απόφασης που τελικά ποτέ δεν πάρθηκε!!! Άρα όλα είναι προσχηματικά;

· Με την αναβολή αυτή ο υπουργός έρχεται να επιβεβαιώσει, ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι κρατικοδίαιτη, αφού η ΡΑΕ και η εκάστοτε κυβέρνηση βάζουν κάθε φορά πλάτη προκειμένου να έχει ευνοϊκό τιμολόγιο, ενώ την καλύπτουν για τα χρέη που βάζει στη ΔΕΗ.

· Ήδη η μεγάλη οφειλή των 109 εκατομμυρίων € μεταφέρθηκε στα χρέη της ΔΕΗ, ενώ η απόφαση της Διαιτησίας, δημιουργεί ζημιά δεκάδες εκατομμυρίων προκειμένου «το αγαπημένο παιδί», της ΡΑΕ και του υπουργείου να αισχροκερδεί σε βάρος της ΔΕΗ και του Ελληνικού λαού.

Πέραν όλων των άλλων, προκύπτουν ουσιώδη ζητήματα για την αντιμετώπιση του όλου θέματος εκ μέρους της ΔΕΗ.

Ø Γιατί επιλέχθηκε η Διαιτησία της ΡΑΕ, όταν όλοι γνωρίζουμε τον αβανταδόρικο ρόλο που παίζει με το συγκεκριμένο θέμα; Πήγαμε δηλαδή στο στόμα του λύκου να βρούμε το δίκιο μας; ΕΥΓΕ.

Ø Ποιος εισηγήθηκε μία τέτοια απόφαση;

Ø Γιατί δεχθήκαμε δύο παρατάσεις και τελικά παραπομπή του θέματος στην Γενική Συνέλευση;

Υπάρχει βούληση για στιβαρές αποφάσεις προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα της επιχείρησης; Αν ναι, πρέπει να πράξει η Διοίκηση το αυτονόητο. Δεν αντέχει άλλο η ΔΕΗ τα στημένα παιχνίδια σε βάρος της, η κατάρρευση είναι προ των πυλών.