Αιδώς αργείοι

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και ισοδυναμεί με κόλαφο η λειτουργία, η πρακτική, ο τρόπος, το θράσος, η αναίδεια…και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, για ορισμένα υπηρεσιακά στελέχη που δυστυχώς κοσμούν την Ιεραρχία της ΔΕΗ, σήμερα.

        Πρόκειται για «στελέχη» που προδήλως τους διακρίνει η διγλωσσία, ο εμπαιγμός, ο αυταρχισμός σε βαθμό μάλιστα να αγνοούν τις εντολές του προέδρου της ΔΕΗ, ενώ βέβαια αν λειτουργούσαν έτσι στον Ιδιωτικό Τομέα αυτά τα «φωτεινά στελέχη»… Τι θέση θα κατείχαν;

        Είναι αυτοί που οραματίστηκαν μαζί με τον Αθανασόπουλο τη διάλυση της ΔΕΗ και κάποιοι που φρόντισαν να αρπάξουν την καρέκλα με την αλλαγή της κυβέρνησης, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που το Σ.Κ. και εργαζόμενοι έδιναν καθημερινό αγώνα για τη σωτηρία της ΔΕΗ οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονταν ως «ψυγείο».

        Είναι αυτοί οι οποίοι παρουσιάζουν το ίδιο ήθος, το ίδιο ύφος, τον ίδιο τρόπο λειτουργίας, την ίδια κουλτούρα με το τότε φαινόμενο «ΤΖΑΝΕΤΟΥ» και που δυστυχώς καθημερινά διαγκωνίζονται για να αποδείξουν ότι την ξεπέρασαν, στην αντισυναδελφική συμπεριφορά και στην κακοποίηση κάθε ανθρώπινης υπόστασης σκορπώντας την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τον τρόμο.

        Έτσι, λοιπόν, ανερυθρίαστα και χωρίς ντροπή δεν σέβονται τις υπογραφές που βάζουν στα υπηρεσιακά έγγραφα, ενώ λειτουργούν διαφορετικά από αυτά που γράφουν αγνοώντας, ακόμη τις εντολές του Προέδρου αλλά και τις συζητήσεις με το Σ.Κ.

        Πιο συγκεκριμένα δεν τηρούνται οι διαδικασίες που ίδιοι όρισαν με υπηρεσιακό έγγραφο, σε σχέση με την μετακίνηση του προσωπικού στις θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ, ενώ αποφασίζουν κατά το δοκούν χωρίς κριτήρια ποιο προσωπικό θα μετακινήσουν.

        Πρόκειται για τις περιπτώσεις (προς το παρόν) των Γενικών Διευθυντών προεξάρχοντος του κύριου Τριανταφύλλη, κύριου Αγγελόπουλου, ενώ τους ακολουθεί ασμένως ο κύριος Μπρούστης Διευθυντής της ΔΟΛ.

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ θα αγωνιστεί, ώστε να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, γιατί την ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της ΔΕΗ αύριο τόσο των θυγατρικών όσο και της μητρικής. Τώρα απαιτούνται σωστές κινήσεις, χωρίς τριγμούς και αιφνιδιασμούς αλλά πρωτίστως ο διάλογος με το προσωπικό.

Υ.Γ. Κύριε Πρόεδρε σας εκθέτουν και είναι επικίνδυνοι για την συνοχή του προσωπικού το οποίο είναι απαραίτητο για την επιχείρηση.