ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α” ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΕΗ Α.Ε.

ΖΗΜΙΕΣ 112 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !

Δυστυχώς η μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ, για πρώτη φορά στην μακρόχρονη και ιστορική της διαδρομή, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ανακοίνωσε ζημιές της τάξης των 112 εκατομμυρίων ευρώ!!! παρά τις δυσβάστακτες και αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμολογίων που έφθασαν στο 23,4%.

Μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί σε επισφαλή θέση κάθε μελλοντική προοπτική τόσο της Επιχείρησης όσο και των εργαζομένων.

Στην περίπτωση μας τα δεδομένα γίνονται πιο επικίνδυνα, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήδη υπάρχει ειδικός νόμος για τις προβληματικές ΔΕΚΟ, που αναφέρει ότι αν σε δύο χρόνια παρουσιάζει μια Επιχείρηση ζημιές τότε αλλάζει το καθεστώς της, δεν ισχύουν οι ΣΣΕ καταργείται ο κανονισμός λειτουργίας και επιβάλλεται  διευθυντικό δικαίωμα.

Γιατί, όμως, φτάσαμε μέχρι εδώ;

ΦΤΑΙΝΕ οι απεργίες του προσωπικού, η κατάληψη του σταθμού του Αγ. Δημητρίου από τους δημότες της περιοχής ή η αύξηση των καυσίμων, όπως ισχυρίζεται η ανεύθυνη Διοίκηση του κ. Αθανασόπουλου; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Τα δυο πρώτα αποτελούν ψεύτικες και φθηνές δικαιολογίες ενώ η επιβάρυνση από την αύξηση του πετρελαίου είναι μόλις 13,1 %!!

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και η ευθύνη βαρύνει τη σπάταλη Διοίκηση, η οποία με την πολιτική που ακολουθεί σκορπά το δημόσιο χρήμα στην αύξηση των αποδοχών της, στους ακριβοπληρωμένους συμβούλους της (άραγε που έχει φτάσει τώρα ο αριθμός τους;) και στους αεριτζήδες ψευτοεπενδυτές που λυμαίνονται την Επιχείρηση.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε την παραίτηση του κ. Αθανασόπουλου και   καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει αμέσως θέση στο όλο θέμα και να άρει τις στρεβλώσεις με την Οριακή Τιμή του Συστήματος, που ως γνωστό η ΔΕΗ αγοράζει ακριβά και πουλά φθηνά για να κερδίζουν οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες παραγωγοί και αεριτζήδες εισαγωγείς.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε και σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε τη ΔΕΗ να γίνει ΟΤΕ ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, γιαυτό σας καλούμε σε επαγρύπνηση.