ΤΑΠ-ΔΕΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του κύριου Χατζηδάκη, σε σχέση με την γρήγορη απονομή των συντάξεων, υποδηλώνουν την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας, προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η χρονοβόρος καθυστέρηση που εξουθενώνει τους συνταξιούχους.

Στην πραγματικότητα, όμως, από ότι φαίνεται υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση μεταξύ λόγων και  πράξεων, τουλάχιστον όσον αφορά τον ΤΑΠ-ΔΕΗ αφού οι αρμόδιοι του ΕΦΚΑ, λειτουργούν προς την κατάργηση του αυτόνομου φορέα μας και ενσωμάτωση στον ΕΦΚΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του. Άραγε γιατί γίνεται αυτό και γιατί καταστρέφεται κάτι που δουλεύει καλά και προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε 50.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους;

Γιατί αγνοείται, ότι η δομή αυτή έχει άριστη μηχανογραφική υποστήριξη, ανθρώπινο δυναμικό καταρτισμένο και ικανό να παράσχει λύσεις, σε κάθε δύσκολο πρόβλημα που προκύπτει σε σχέση με την συνταξιοδότησή μας, αλλά και με την ασφάλισή μας.

Γιατί θέλουν να εντάξουν αυτό το προσωπικό κάτω από μία άλλη δομή, αφού γνωρίζουν ότι έχουν διατεθεί από τη ΔΕΗ για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για τον ΤΑΠ-ΔΕΗ. Αυτό θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στις  συντάξεις, γιατί ο ΕΦΚΑ δεν έχει εντάξει στο μηχανογραφικό του σύστημα όλα τα χρόνια ασφάλισης και ο υπολογισμός της προσωρινής σύνταξης, θα είναι στο ύψος της Εθνικής σύνταξης, δηλαδή 384 €.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα, να μην είναι κανένας αρμόδιος για υπογραφή και να δυσκολεύεται κάθε πληροφορία και διαδικασία που αφορά τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στον Όμιλο ΔΕΗ.

Γιατί αγνοείται το γεγονός ότι ο ΤΑΠ-ΔΕΗ έχει φτάσει σήμερα στο ακατόρθωτο, δηλαδή να εκδίδει άμεσα τις συντάξεις και να μην περιμένει ο συνάδελφος έως και πέντε χρόνια για την απονομή της σύνταξης;

Ως εκ τούτου, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η Δομή ΤΑΠ-ΔΕΗ, πρέπει να παραμείνει αυτόνομη και να παρέχει τις υπηρεσίες της στους συναδέλφους μας. Γι’αυτό καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεσα λύση και να αφήσει τον ασφαλιστικό μας φορέα, να λειτουργήσει αυτόνομα αποτρέποντας κάθε ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική,  η οποία πασχίζει να δώσει λύση στην τάχιστη έκδοση των συντάξεων.

Τελικά τι θα επικρατήσει η γρήγορη απονομή ή η καθυστέρηση σε σχέση με τον φορέα μας, που στην περίπτωσή μας ισοδυναμεί με υποβάθμιση;

 

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ