ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΕΣΣΕ

Ο κατήφορος συνεχίζεται. Ότι χτίστηκε τόσα χρόνια μετά από αγώνες οι διοικούντες συνεχίζουν ακάθεκτοι, την καταστρατήγηση των ΕΣΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση Αθανασόπουλου αντικατέστησε την συμμετοχή της πλέον ΑΣΟΠ στις επιτροπές  για τις αναθέσεις καθηκόντων, με γραπτή πρόταση για κάθε προκήρυξη την οποία διεκπεραιώνουν τα αντιπροσωπευτικά σωματεία.

Έρχεται σήμερα η ΓΔ/ΑΝΠΟ, να μας ανακοινώσει και μάλιστα γραπτώς, ότι στο εξής θα αποστέλλεται η λίστα των υποψηφίων χωρίς τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των μισθωτών, κατά παράβαση της ΕΣΣΕ/90 κεφάλαιο ΣΤ§Α2 η οποία ρητώς αναφέρει ότι «οι αναθέσεις καθηκόντων γίνεται μετά από προκήρυξη και προδιαγραφή των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων με συμμετοχή εκπροσώπου της πλέον ΑΣΟΠ/ΔΕΗ». Άραγε γιατί ο ΓΔ/ΑΝΠΟ καταστρατηγεί την ΕΣΣΕ;

Γνωρίζει ότι την συγκεκριμένη ΕΣΣΕ έχει υπογράψει ο τότε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κύριος Παναγιωτάκης ο οποίος είναι και νυν πρόεδρος της ΔΕΗ; Δυστυχώς συμβαίνει το παράδοξο ή να μην σέβονται τις ΕΣΣΕ και την υπογραφή του Προέδρου ή ο Πρόεδρος να ακυρώνει προηγούμενη υπογραφή του.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να μας γνωρίσετε γραπτώς τι από όλα συμβαίνει τόσο για τα παραπάνω όσο και για την αναδιοργάνωση της επιχείρησης που επιλεκτικά εφαρμόζεται σε διάφορες Διευθύνσεις, όπως  συνέβη πρόσφατα με την Διεύθυνση  Επικοινωνίας. Δηλαδή, με την μέθοδο του ξηλώματος καταργούνται θέσεις, δημιουργούνται άλλες προκειμένου να απομακρυνθούν στελέχη.  Πρόκειται δηλαδή για διωγμό και απαξίωση, σε όλο της το μεγαλείο από μια προοδευτική και «αριστερή» διοίκηση. Γιατί άραγε; Μήπως ξαφνικά η ΔΕΗ έγινε ιδιοκτησία του Προέδρου, ώστε να μη σέβεται το κανονισμό και τις ΕΣΣΕ;

Θυμίζουμε, λοιπόν, ότι στην ίδια ΕΣΣΕ στο ίδιο κεφάλαιο στην παράγραφο Α3 κάνει λόγο για Ανασύνθεση οργανογραμμάτων υπηρεσιακών μονάδων με τη συμμετοχή μάλιστα δύο εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!!!

Άραγε οι αλλαγές που έγιναν είχαν την έγκριση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ; Αν όχι, τότε καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ  να πάρει θέση για την παραβίαση των ΕΣΣΕ, απαιτώντας τον σεβασμό τους εκ μέρους της Διοίκησης.

Σε ότι αφορά την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε μέσο με κάθε τρόπο ώστε να επιβάλλουμε τον σεβασμό των ΣΣΕ και να αποτρέψουμε την απαξίωση των συναδέλφων μας.

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ