ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

Χαιρετίζουμε ασμένως, την απόφαση του ΑΔΜΗΕ να απαλλαγεί από τους εργολάβους στον τομέα της καθαριότητας και να προσλάβει 36 άτομα μόνιμης σύμβασης μέσω ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για μία απόφαση που προέκυψε – σύμφωνα με δημοσίευμα – μετά από Οικονομοτεχνική μελέτη που διενήργησε ο ΑΔΜΗΕ και αποδεικνύεται πιο συμφέρουσα λύση, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από την χρήση εργολάβου που αφορά υπηρεσίες καθαριότητας.

Μια τέτοια απόφαση έρχεται να δικαιώσει το συνδικάτο, που έθετε διαχρονικά το ζήτημα προκειμένου να έχουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έξοδο των εργολάβων από τη ΔΕΗ.

Δυστυχώς, από ότι φαίνεται έπρεπε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ΑΔΜΗΕ ώστε να γίνει αντιληπτό πόσο επιζήμια είναι για την εταιρία η παρουσία εργολάβων κυρίως σε αυτούς τους τομείς.

Αν ρίξουμε μια ματιά και σε άλλους τομείς του Ομίλου ΔΕΗ θα διαπιστώσουμε όχι μόνο την ζημιά που επιφέρουν οι εργολάβοι αλλά και πόσο η παρουσία τους αμαυρώνει την εικόνα της ΔΕΗ, όπως καταμέτρηση, φύλαξη, διακοπές ρεύματος, call center χωρίς να παραγράφονται άλλες οι οποίες είναι αμιγώς  διοικητικές και θα μπορούσαν να λειτουργούν μόνο από το προσωπικό της ΔΕΗ. Βεβαίως δεν αγνοούμε τις εργολαβίες σε ορυχεία, παραγωγή και διανομή όπου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη αφού σχεδόν όλα γίνονται από εργολάβους όπου αποτελούν πλέον την μάστιγα για τον Όμιλο ΔΕΗ!!!

Ποιος θα σταματήσει άραγε τους εργολάβους; Μεταφέρω ακριβώς όπως αναφέρθηκε από υψηλόβαθμο Συνδικαλιστικό στέλεχος στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ :

«Για να διώξουμε τους εργολάβους πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τους Διευθυντές». Με άλλα λόγια το κάστρο πέφτει από μέσα γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που σεβάστηκαν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Βεβαίως το μεγάλο βάρος πέφτει στις εκάστοτε διοικήσεις οι οποίες δεν θέλησαν να βάλουν ποτέ τάξη στις εργολαβίες!!! Γι’αυτό κατάντησαν μια χρεωκοπημένη επιχείρηση τη ΔΕΗ.

Τέλος ζητάμε αυτό που έγινε στον ΑΔΜΗΕ να γίνει σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ, προκειμένου να γίνουν νέες προσλήψεις και να απαλλαγούμε από τους εργολάβους.

Γραφείο Τύπου/  ΕΔΟΠ-ΔΕΗ