ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ 2021 ΕΦΑΡΜΟΓΗ της ΣΣΕ του έτους 2012

Λίγο πριν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλη μία συντεχνιακή επιτυχία μεταξύ ΓΕΝΟΠ και Διοίκησης της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, προβλέπεται ότι μετά την καταβολή όλου του ποσού των ειδικών επιδομάτων, με απόφαση ΔΣ/ΔΕΗ, θα χορηγηθούν στους μισθωτούς που αμείβονται με αυτά τα επιδόματα, αναδρομικά από   1-1-2019 έως 1-6-2020, ενώ παραδόξως δεν γίνεται κανένας λόγος για επαναφορά των περικοπών ποσοστού 17% που αφορά τα μισθολογικά κλιμάκια, παρόλο που αποτελεί δέσμευση της ΣΣΕ του έτους 2012!!!

  • Γιατί άραγε, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Πόσο θα συνεχιστεί η αδικία για μία μεγάλη μερίδα του προσωπικού; Δεν γνωρίζει η Διοίκηση της ΔΕΗ, ότι τέτοιες συμπεριφορές δημιουργούν τριβές στους εργασιακούς χώρους, ενώ γεννούν νέα δεδομένα για προσφυγές, προκειμένου να υλοποιηθεί η σύμβαση του έτους 2012;
  • Γιατί αγνοεί τώρα η Διοίκηση της ΔΕΗ το αίτημά μας αυτό, αφού δεσμεύτηκε, σε τηλεδιάσκεψη που είχαμε την προηγούμενη περίοδο, ότι θα συζητηθεί και θα δρομολογηθεί, κατά την διαπραγμάτευση της σύμβασης.

Συνακόλουθα, όπως είχαμε αναφέρει και σε προγενέστερη ανακοίνωσή μας, η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ δεν πρόκειται να υπογράψει την συγκεκριμένη ΣΣΕ, αν δεν προβλέπει αποκατάσταση των αδικιών και συγκεκριμένα επαναφορά των απωλειών, που αφορούν περικοπές των μισθολογικών κλιμακίων.

Ως εκ τούτου, καλούμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, ασκώντας τον θεσμικό της ρόλο. Γι’αυτό απαιτείται να γίνει πιο διεκδικητική και όχι συναινετική, αποδεικνύοντας παράλληλα, ότι μπορεί να ενώνει το προσωπικό και να μην απομονώνει. Επίσης καλούμε τα σωματεία να πάρουν θέση δημόσια, αν συμφωνούν με την χορήγηση του ποσοστού 17% στα μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία κόπηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ