Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ

Με απόφαση των αρμοδίων στη ΔΕΗ, τίθεται σε εφαρμογή απογευματινό ωράριο για τρία καταστήματα της εμπορίας, δύο στην Αθήνα, Αριστείδου και Ομόνοια καθώς και ένα στην Θεσσαλονίκη στην οδό Τσιμισκή.

Η λειτουργία αυτή, είναι πιλοτική προκειμένου να διαπιστωθούν αναγκαία συμπεράσματα που προφανώς θα οδηγήσουν σε μόνιμη μορφή, ακολουθώντας τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι διατηρούν και απογευματινό ωράριο.

Γνωρίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, πολλές φορές, υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πελάτης και βεβαίως, βάζουν πάνω από όλα το καθήκον, όπως τελικά παραδέχεται και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε για το θέμα αυτό.

Προκαλεί, όμως, μία αντίφαση αλλά και ειρωνεία να εκτοξεύει κολακευτικά λόγια για τους συναδέλφους διοικητικούς της πρώτης γραμμής, αλλά συγχρόνως να σφυρίζει αδιάφορα για την επιστροφή των περικοπών που αφορούν τα μισθολογικά κλιμάκια. Δεν ξέχασε, όμως, να διεκδικήσει την επιστροφή της μείωσης όλων των ειδικών επιδομάτων που αφορούν κυρίως τεχνικούς κα προς μεγάλη έκπληξη συμφώνησε και η Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία ζητά τώρα οι συνάδελφοι αυτοί, να βάλουν πλάτη και να υπηρετήσουν το ωράριο των καταστημάτων, αλλάζοντας τον οικογενειακό τους προγραμματισμό!!!

  • Επιπλέον τι έκαναν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκλειστικά για την στελέχωση των καταστημάτων;
  • Τι έκαναν για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκτακτου προσωπικού – οκτάμηνα – ώστε να καλυφθούν τα κενά στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών και να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι να διανύουν καθημερινά ακόμη και 60 χλμ.
  • Ποια ήταν η συμμετοχή τους, στον αγώνα κατά του κλεισίματος των καταστημάτων την προηγούμενη περίοδο;

Δεν αρκούν τα ωραία λόγια αλλά οι πράξεις που οδηγούν σε κάποιο θετικό  αποτέλεσμα.  Γι’αυτό καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να πάψει να βλέπει μονόπλευρα και να αποδώσει δικαιοσύνη σύμφωνα με την Σ.Σ.Ε. του 2012, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των διοικητικών, καθώς και την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση των καταστημάτων, που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ – ΔΕΗ