ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δυστυχώς συνέβη και αυτό οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ βρίσκονται για πρώτη φορά χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ ο κίνδυνος της μετενέργειας όσο περνούν οι μέρες έρχεται πιο κοντά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μισθολογικές αποδοχές των συναδέλφων μας.

Γιατί, όμως, φτάσαμε μέχρι εδώ; Οι ευθύνες βαραίνουν μόνο την «αριστερή» διοίκηση της ΔΕΗ η οποία βεβαίως, φέρει μεγάλη ευθύνη γιατί κρατά όμηρους το προσωπικό ή ανάλογες ευθύνες έχει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ; Η οποία για όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, όχι μόνο δεν ενημέρωσε για τις εξελίξεις, αλλά δεν πήρε πρωτοβουλίες προκειμένου να ασκήσουμε κάθε μορφή πίεσης, ώστε να υπογράψουμε Σ.Σ.Ε!!

Η ανοχή μιας απαράδεκτης τακτικής εκ μέρους της Διοίκησης, η οποία εντέχνως πυρπόλησε το διάλογο προκειμένου η διαπραγμάτευση να διεξαχθεί σε κλειστά γραφεία, μεταξύ ολίγων, οδήγησε στην απειλή της μετενέργειας και στην απαξίωση του συνδικάτου.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανασφάλεια, θέτει σε κίνδυνο κάθε εργασιακή σχέση στη ΔΕΗ, υποτιμά τους εργαζόμενους προσβάλει το θεσμό των Συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ μας επιστρέφει σε προηγούμενες εποχές, τότε που η διεκδίκηση ήταν παράνομη πράξη!!!

Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να πάψει  να εκβιάζει μέσω της μετενέργειας, προκειμένου να εφαρμόζει ρυθμίσεις που αδικούν τους εργαζόμενους. Ταυτοχρόνως καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, άμεσα να συγκαλέσει τα όργανα της Ομοσπονδίας, ώστε να προγραμματίσουμε τη δράση μας η οποία θα έχει ως στόχο την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.

Οι καιροί ου ΜΕΝΕΤΟΙ.

Γραφείο Τύπου/ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ