ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ

Είναι γνωστό, ότι κάθε αλλαγή που επιχειρείται για να έχει αποτέλεσμα και επιτυχία θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή και από τους ίδιους τους εργαζόμενους που τους αφορά.

Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει και οι εργαζόμενοι να γίνονται κοινωνοί και γνώστες αυτών των αλλαγών, πριν ανακοινωθούν και τις πληροφορηθούν από τα μέσα ενημέρωσης.

Στην περίπτωση της αναδιοργάνωσης που επιχειρείται από τη Διοίκηση της ΔΕΗ δεν ακολουθείται η παραπάνω τακτική, αλλά η μέθοδος της προηγούμενης Διοίκησης, δηλαδή μέσα σε μία νύχτα να έχουμε κατάργηση υπηρεσιακών διευθύνσεων και διευθυντικών στελεχών, με αποτέλεσμα μισθωτοί να βρίσκονται στο κενό και να μην ανήκουν πουθενά, ενώ ταυτοχρόνως βλέπουμε η οργανωτική δομή να αυξάνεται, έγιναν ήδη εννέα Γενικές Διευθύνσεις, καθώς και ο αριθμός των στελεχών, παρόλο που η ΔΕΗ μικραίνει αργά και σταθερά.

Γιατί άραγε συμβαίνουν όλα αυτά και δεν τηρούνται για τόσο μεγάλες μεταβολές οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ο διάλογος που πρέπει να γίνει με το επίσημο Συνδικαλιστικό κίνημα; Ποιος είναι ο φόβος της Διοίκησης και δεν ενημερώνει το Σ.Κ. για το τι προτίθεται να κάνει τουλάχιστον οργανωτικά στη ΔΕΗ; Η άποψη του Συνδικάτου δεν θα είναι χρήσιμη σε μία προσπάθεια που η ΔΕΗ μετασχηματίζεται προς «το καλό της»;

Ο μετασχηματισμός αυτός που αποβλέπει; Σε ένα σύγχρονο οργανωτικό σχήμα, ευέλικτο, αποτελεσματικό ή σε ένα πολυδαίδαλο, γραφειοκρατικό σύστημα το οποίο όχι μόνο δεν θα εξοικονομεί οικονομίες κλίμακας, αλλά θα διαιωνίζει μία αναχρονιστική κατάσταση;

Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούμε συνδιαχείρηση, θέλουμε ενημέρωση γι’αυτό, καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να ανοίξει τα χαρτιά της, να πάψει να σχεδιάζει εν κρυπτώ και παραβύστω, να ενημερώσει το Σ.Κ. στη ΔΕΗ, ώστε να έχει έγκυρη ενημέρωση και όχι παραπληροφόρηση που προκαλεί διάχυτη αγωνία και αβεβαιότητα στο προσωπικό της ΔΕΗ!!!

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ – ΔΕΗ