ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΟΠ

Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, σας πληροφορήσαμε ότι προσφύγαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για παραβίαση της Σ.Σ.Ε που αφορά την μείωση των αιμοδοτικών αδειών (βάζει ανώτερο όριο),  αλλά και για την άρνηση της ΓΔ/ΑΝΠΟ να χορηγήσει μισθολογικές προαγωγές στους συναδέλφους μας,  εδώ και 14 μήνες, που απασχολούνται στο ΕΟΠΥΥ.

Με σύσταση που εξέδωσε ο Επιθεωρητής Εργασίας αναφέρει:

Ø

Αιμοδοτικές άδειες

 

 

«Η ΔΕΗ οφείλει να τηρήσει όλα τα δεσμευτικά άρθρα που έχει υπογράψει στην σχετική Σ.Σ.Ε. Γίνεται σύσταση στη ΔΕΗ να τροποποιήσει άμεσα την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. με αριθ.75/2013 και να την προσαρμόσει στα άρθρα της Σ.Σ.Ε.»

Ø Μισθολογικές προαγωγές

«Η υπηρεσία μας μετά από εξέταση των σχετικών υπομνημάτων και των δύο πλευρών συστήνει την διευθέτηση του θέματος, δεδομένου ότι αποτελεί εργοδοτική υποχρέωση στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής και τήρησης του συντάγματος και της εργατικής νομοθεσίας». Επιπλέον κάνει σαφή αναφορά στις αρχές της ισότητας και στην κατάχρηση δικαιώματος. 

Η εξέλιξη αυτή δίνει ηχηρό ράπισμα στην αυθαιρεσία, στην αλαζονεία της ΓΔ/ΑΝΠΟ  η οποία αυθαιρετεί συστηματικά, ενώ αρνείται κάθε καλόπιστη πρόταση του συνδικάτου.

Απόδειξη αποτελεί ότι παρόλο που η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας για τις αιμοδοτικές έχει κοινοποιηθεί πάνω από είκοσι ημέρες,  δεν μας έχει γνωστοποιηθεί ακόμη καμία διόρθωση της υπ΄αριθμόν 75/2013 απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου. Γιατί άραγε;

Συμπερασματικά, δηλώνουμε  ότι αν σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών θα ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες στα υπηρεσιακά στελέχη που καθ’επανάληψη αυθαιρετούν.

Τέλος η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ απέδειξε, ότι βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους και δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας σε μία εποχή όπου οι αξίες και τα εργατικά δικαιώματα οδηγούνται στη Δαμόκλειο σπάθη.

Υ.Γ.: Δυστυχώς για άλλη μία φορά καταγράφεται ότι υπηρεσιακοί παράγοντες όχι μόνο δεν προστατεύουν την επιχείρηση, αλλά πρωτίστως εκθέτουν και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ.

Γιατί άραγε;

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ