Αποφάσισαν την προίκα της μικρής ΔΕΗ

Υποταγμένοι στις εντολές των Τροικανών η συγκυβέρνηση αποφάσισε το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, που είναι η ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα αποφάσισαν να δώσουν προίκα στη μικρή ΔΕΗ δέκα μονάδες παραγωγής ισχύος 1768 MW, έξι ορυχεία και το 30% των πελατών μαζί με αντίστοιχο προσωπικό.

Θυσιάζουν μία επιχείρηση προς όφελος των γνωστών κρατικοδίαιτων ιδιωτών, αυτών δηλαδή, που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ενέργειας και μεγαλώνουν τα πλούτη τους σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών. Όλα αυτά βεβαίως γίνονται στο βωμό της απελευθέρωσης για το καλό του Έλληνα καταναλωτή και για να έχουμε καλύτερες τιμές στη Η.Ε.

Δυστυχώς όμως, για αυτούς στα δέκα και πλέον χρόνια της απελευθέρωσης, βλέπουμε οι τιμές ως αυτόματοι πιλότοι να τραβούν την ανηφόρα, ο ανταγωνισμός να είναι κίβδηλος, ενώ η απελευθέρωση των αγορών αποδεικνύεται μία φενάκη για τους καταναλωτές.

Παρόλα αυτά, διαμελίζουν μία επιχείρηση που εξηλέκτρισε όλη την χώρα, που στήριξε και δημιούργησε υπεραξίες στις τοπικές κοινωνίες, ενώ τα τελευταία μόνο χρόνια επένδυσε 3 δισ. σε έργα όπως είναι η μονάδα του Αλιβερίου, της Μεγαλόπολης και ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός του Ιλαρίωνα. Επίσης προγραμματίζει την κατασκευή της Vλιγνιτικής μονάδας σύγχρονης τεχνολογίας στην Πτολεμαΐδας, όπου αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Συνακόλουθα αποτελεί μύθο ότι η ΔΕΗ έκλεισε ο βιολογικός της κύκλος με τον εξηλεκτρισμό της χώρας, αλλά αναμφίβολα και σήμερα σε αυτή την οικονομική κρίση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ μαζί με όλο το Σ.Κ. στην ΔΕΗ θα πράξουμε το αυτονόητο,ώστε να μην συντελεστεί το έγκλημα που σχεδιάζουν οι υποτακτικοί της Τρόικας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ.

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ