ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είναι γνωστό σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, εξ’αιτίας των διαχρονικών μεταβολών που υφίσταται ο ασφαλιστικός μας φορέας.

Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνά διαπιστώνει κανείς την διάλυση των ΠΕΚΑ και των Πολυϊατρίων εξ’αιτίας της έλλειψης προσωπικού – κυρίως ιατρών – ενώ το προσωπικό είναι τελείως ξεκρέμαστο, και στερείται κάθε διοικητικής μέριμνας, αφού βλέπει τα μισθολογικά του δικαιώματα κάθε μέρα να διολισθαίνουν και να μην μπορεί να λάβει όπως για παράδειγμα την μισθολογική του εξέλιξη, γιατί δεν υπάρχει διοικητική ιεραρχία για τους αποσπασμένους συναδέλφους μας του νέου φορέα, ενώ η ΔΕΗ αρνείται να παίξει αυτό το ρόλο προβάλλοντας αναρμόδια λόγω έλλειψης υπηρεσιακών αποφάσεων. Άραγε γιατί δεν λύνουν αυτό το θέμα και δεν εφαρμόζεται ότι ισχύει με τους άλλους αποσπασμένους στο δημόσιο; Επίσης, πρέπει να τηρηθεί η 253/11-12-2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που αναφέρει ότι σε περίπτωση παύσης λειτουργίας των ΓΑΠ, πολυϊατρείων και ΠΕΚΑ οι συνάδελφοι με αίτησή τους θα επιστρέψουν στη ΔΕΗ.

Το παράξενο, όμως, της όλης υπόθεσης είναι ο εμπαιγμός που παρατηρείται από τους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ και μετά από τόσο χρόνο λειτουργίας, στερείται συγκεκριμένης πολιτικής, ενώ παρατηρείται άλλοτε να συμφωνούν για την λειτουργία των ΠΕΚΑ και πολυϊατρείων και άλλοτε να τηρούν  τις εντολές της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί στην διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ δηλώνουν στην συνάντηση με την επιτροπή της ΓΕΝΟΠ, ότι το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας θα ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ και θα μείνει το ΠΕΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, μετά την επίσκεψη του βουλευτή κύριου Παπαδόπουλου στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, διαβάσαμε στα siteότι τα ΠΕΚΑ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας τελικά μένουν ως έχουν.

Ενώ παρουσιάζονται ότι ενδιαφέρονται για την στελέχωση των ΠΕΚΑ, ξαφνικά κυκλοφορεί λίστα για την μετακίνηση γιατρών – πρόσληψη ΑΣΕΠ – σε μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Άραγε είναι υπέρ της λειτουργίας  των ΠΕΚΑ ή όχι; Τελικά τι ισχύει;

Αν πράγματι οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ θέλουν την λειτουργία των ΠΕΚΑ και των πολυϊατρείων τότε πρέπει να τα στελεχώσουν από ιατρούς, να ενοποιήσουν τα πολυϊατρεία των Αθηνών, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα από την καταβολή των ενοικίων, να επισκευάζονται άμεσα τα μηχανήματα που τίθενται εκτός λειτουργίας, αλλά και να παρέχονται απαραίτητα υλικά ώστε να μην παροπλίζονται εργαστήρια. Επιπλέον, απαιτείται να λειτουργήσουν οι υγειονομικές επιτροπές, ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται και να μην δημιουργείται εντύπωση ότι όλα είναι υπό κατάρρευση.  Μόνο έτσι θα πείσουν συνταξιούχους και μισθωτούς στη ΔΕΗ, ότι θέλουν να διατηρήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα προκρίνεται η διγλωσσία, η κοροϊδία, όσο και ο εναγκαλισμός με την τρικομματική κυβέρνηση που θέλει να παραδώσει την υγεία στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δηλώνουμε ότι αν δεν δοθούν λύσεις, θα προβούμε σε άλλες δράσεις, ώστε να προστατέψουμε το ασφαλιστικό και τους συναδέλφους μας.

Τέλος, ζητάμε ως ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, άμεση συνάντηση με τον κύριο Παπαγεωργόπουλο προκειμένου να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε και τις απόψεις μας.