ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

Προς

Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ

Κύριο Αρθούρο Ζερβό

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

αναμφίβολα και χωρίς περιστροφές, κάθε μέρα που περνά βιώνουμε όλοι μας τις μεταβολές που απεργάζονται τα διάφορα κέντρα εξουσίας, σε βάρος του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα κατά της εργατικής τάξης.

Δυστυχώς, από την σκληρή αυτή πραγματικότητα δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι συνάδελφοι μας αποσπασμένοι  από την ΔΕΗ, στο ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠ/ΔΕΗ, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο με την προκλητική απόφαση του και κατά παράβαση των νόμων τους εντάσσει στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αμφισβητώντας τις μισθολογικές τους απολαβές που προκύπτουν από το μισθολόγιο ΔΕΗ.

Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα του θέματος, εξ΄ αιτίας της αδιαφορίας του αρμοδίου υπουργού να  δώσει πολιτική λύση, ενισχύει την άποψη του νομικού συμβούλου της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ, ο οποίος σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο προσωπικό του ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠ/ΔΕΗ δήλωσε, ότι το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό και όχι νομικό…με αποτέλεσμα να θέτει την Διοίκηση της ΔΕΗ προ των ευθυνών, για άμεσες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν με γνώμονα την επιστροφή τους στην ΔΕΗ.

Κύριε πρόεδρε,

Είναι αλήθειαότι οι συνάδελφοι μας,  αποσπασμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠ/ΔΕΗ είναι υπάλληλοι ΔΕΗ, αφού ο φυσικός τους εργοδότης είναι η ΔΕΗ και εκφράζεται με την συμβατική τους σχέση.      

Είναι αλήθειαότι οι συνάδελφοι μας, εδώ και μια δεκαετία δοκιμάζονται από νομοθετικές μεταβολές που αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να τίθεται σε επισφαλή θέση κάθε φορά το εργασιακό τους μέλλον.

Είναι αλήθειαότι οι συνάδελφοι μας δεν το επέλεξαν να εργάζονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΑΠ/ΔΕΗ, αλλά η ίδια η πολιτεία διαχρονικά τους εξανάγκαζε.

Είναι αλήθειαότι οι συνάδελφοι μας, έχουν επιτελέσει σημαντικό έργο μέχρι σήμερα, για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος στην ΔΕΗ, το οποίο δεν παραγράφεται με στημένες αποφάσεις παραβιάζοντας νόμους που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει και προστατεύουν τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.

Είναι αλήθειαότι οι συνάδελφοι μας, είναι ένα από εμάς, είναι το ίδιο με το υπόλοιπο προσωπικό  στη ΔΕΗ, ώστε να μην χωρά καμία αμφισβήτηση από κανένα.

Γι’αυτό κύριε πρόεδρε σας καλούμε να αντιμετωπίσετε με ευαισθησία το όλο θέμα, προβαίνοντας σε όλες τις ενέργειες που θα σηματοδοτούν την ανάκληση των αποσπάσεων και την επιστροφή τους στη ΔΕΗ, λαμβάνοντας ως γνώμονα τις ανάγκες που έχει η επιχείρηση από προσωπικό, αφού αναγκάζεται να προσλαμβάνει έκτακτο ή ακόμη και ενοικιαζόμενο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες της. Είναι περισσότερο από έγκλημα σε αυτή την χρονική συγκυρία, να τους γυρίσουμε την πλάτη, ως να ήταν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                             OΓεν. Γραμματέας

 

ΜΠΙΤΖΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΠΙΣΤΕΥΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ