Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κύριο Αρθούρο Ζερβό

 

Αθήνα 23/7/2012

 

Προς

Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε.

Κύριο Αρθούρο Ζερβό

 

Κύριε Πρόεδρε,

όπως γνωρίζετε έχει προκύψει μέγα ζήτημα με τους αποσπασμένους συνάδελφους μας που εργάζονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ, εξ’αιτίας της μη έγκρισης του ελεγκτικού συνεδρίου, που αφορά τις μισθολογικές δαπάνες του προσωπικού.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση σε όλο το προσωπικό, το οποίο σας θυμίζουμε ότι ανήκει στη ΔΕΗ και είναι αποσπασμένο στο ΤΑΥΤΕΚΩ, με νομοθετικές πράξεις, για να ασκεί τα καθήκοντά του στον Ασφαλιστικό μας φορέα.

Συνακόλουθα, κύριε πρόεδρε, καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα είτε με νομοθετική πράξη από την κυβέρνηση, είτε να βρεθεί άλλη λύση σε σχέση με την αμοιβή του, είτε να τους απορροφήσει η ΔΕΗ  αφού είναι πλέον προσωπικό της επιχείρησης και η συμβατική τους σχέση εξακολουθεί να ισχύει.

Επίσης, αναφέρουμε ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ έχουν σε εκκρεμότητα για αρκετό χρονικό διάστημα μεγάλο αριθμό αιτήσεων του προσωπικού, το οποίο επιθυμεί να επιστρέψει στη ΔΕΗ, παρόλο που έχει εγκριθεί η αποδέσμευσή του από το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ. Η κωλυσιεργία αυτή στερεί την δυνατότητα να ασκήσει το προσωπικό τα εργασιακά του καθήκοντα αφού εξακολουθεί να είναι η  ΔΕΗ  ο φυσικός του εργοδότης.

Μία τέτοια προοπτική μπορεί να υλοποιηθεί, αν λάβει κανείς υπόψη του, το γεγονός ότι η επιχείρηση καλύπτει βασικές ανάγκες λειτουργίας της με οκτάμηνα ή με ενοικιαζόμενο προσωπικό από εταιρείες εργολάβων.

 

Τέλος, δηλώνουμε ότι ως αντιπροσωπευτικό σωματείο που εκπροσωπούμε τους συνάδελφους Διοικητικούς, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα τους και να προβούμε σε κάθε μέτρο, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση η οποία θα διασφαλίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα. 

 

Για την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΙΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                       ΠΙΣΤΕΥΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ