ΕΡΜΑΙΟΙ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Χιονοστιβάδα ληστειών λαμβάνουν χώρα τελευταία στη ΔΕΗ.

Πρόσφατο κρούσμα η χθεσινή ληστεία στον Πύργο, όπου είναι η τρίτη τον τελευταίο χρόνο στον Νομό Ηλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων και βεβαίως ζημιώνοντας, σε μία δύσκολη περίοδο τα οικονομικά της επιχείρησης.

          Πιο συγκεκριμένα, με την απειλή των όπλων δύο ληστές, αφού θρυμμάτισαν το τζάμι της πόρτας με πυροβόλο όπλο, – ήταν πέρας ωραρίου για το ταμείο –όπου η σφαίρα εξοστρακίστηκε και από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα. Η εισβολή στο ταμείο, απέφερε πάνω από 120.000€ για τους ληστές, οι οποίοι έφυγαν ως κύριοι με αυτοκίνητο που τους περίμενε έξω.

Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι:

ØΠοια μέτρα θα ληφθούν ώστε να είναι δύσκολη η πρόσβαση των ληστών, αλλά και να προστατεύεται το εργασιακό καθήκον των συναδέλφων;

ØΕπιπλέον, προκύπτει μέγα ζήτημα με τα ταμεία που κλείνουν εξ’αιτίας των ληστειών, όπως συνέβη πρόσφατα με το πρακτορείο του Χαλανδρίου, αλλά και παλαιότερα με το πρακτορείο της Νίκαιας, όπου καταργούνται οι εισπράξεις.

ØΑλήθεια, γιατί δε λειτουργεί το ταμείο στο Χαλάνδρι; Μπήκε τελικά λουκέτο; Ποιες είναι οι απόψεις των αρμοδίων σε σχέση με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών; Γιατί τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια;

          Γιατί δε λαμβάνονται μέτρα τοποθετώντας  αλεξίσφαιρα τζάμια και ότι άλλο σύγχρονο μέσο χρησιμοποιείται σήμερα;

          Αξίζει να βάλουμε στην περίπτωση αυτή το χέρι στην τσέπη και όχι να αναζητούμε νέα κτίρια στην εμπορία και μάλιστα με ανώτερο επίπεδο ενοικιοστασίου φτάνοντας το εξωφρενικό ποσό των 18.000€ τον μήνα !!! (περίπτωση Πάτρας), όπου ευτυχώς απετράπη, προς το παρόν με παρέμβαση της ΕΔΟΠ και «το σούσουρο» που ξέσπασε σε μία εποχή ύφεσης όπου η επαγγελματική στέγη έχει κατακόρυφη πτώση των τιμών.  

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση σε εποχή οικονομικής κρίσης, κάποιοι να προκαλούν.  

Γραφείο Τύπου

 ΕΔΟΠ-ΔΕΗ