ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

       Με τον τρόπο που λειτουργεί η ιεραρχία στη ΔΕΗ -ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις-προκαλεί και εξοργίζει σε όλες τις εκφάνσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση.

       Φαίνεται ότι είναι ενταγμένοι και προσηλωμένοι στον απαξιωτικό τρόπο που εφαρμόζει η Διοίκηση όσον αφορά το προσωπικό, το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αντιπροσωπευτικούς συλλόγους των κατηγοριών.

       Η περίπτωση, όμως, του κυρίου Παναγιωτάκη ξεφεύγει από κάθε λογική, γιατί πρόκειται για ένα συνάδελφο που πριν αναλάβει θέση ευθύνης υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα και θα έπρεπε να σέβεται τους θεσμούς γνωρίζοντας την λειτουργία τους και τις αρμοδιότητές τους.

Πιο συγκεκριμένα τον καταγγέλλουμε για αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε θέματα που αφορούν την φύλαξη των εγκαταστάσεων, καθώς και προτεινόμενες προτάσεις για την λειτουργία του τομέα αυτού, όπου με προκλητικό και απαξιωτικό τρόπο αγνόησε ότι η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ είναι αντιπροσωπευτικό σωματείο της κατηγορίας των φυλάκων και προέβη σε κοινοποίηση εγγράφων σε άλλους συλλόγους, προκαλώντας παράλληλα στο γραφείο του σύσκεψη για τα θέματα αυτά. Γιατί άραγε;

       Μήπως οι προτάσεις του Π.Α.Σ.Π.Α για την φύλαξη δηλ. να μειωθούν οι θέσεις, των φυλάκων να ελαχιστοποιηθούν οι νέες προσλήψεις, να σταματήσουν οι μετατάξεις βρίσκουν σύμφωνο τον κ. Δ/ντή ή για τα αποτελέσματα της επιτροπής και τα νέα συστήματα που θα εφαρμόσουν, θέλουν την στήριξη του Π.Α.Σ.Π.Α αλλά και του τοπικού σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το οποίο συμμετείχε στη σύσκεψη.

       Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα δεχθούμε, εν κρυπτώ και παραβύστω, συμφωνίες που απαξιώνουν το προσωπικό της φύλαξης, το οποίο έχει προσφέρει πολλά για την προστασία των εγκαταστάσεων.

       Επιπλέον κάνουμε σαφές ότι θα προστατέψουμε το δημόσιο χρήμα, καταγγέλλοντας αυτούς που επιδιώκουν με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού της φύλαξης να δώσουν δουλειά σε εταιρίες, προμηθευτές και εργολάβους.

 

Υ.Γ   Συνάδελφοι φύλακες

Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας καταγράφοντας τις προτάσεις μας, σε σχέση με τα συμπεράσματα της επιτροπής που ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτάκης. Είναι άλλωστε γνωστό ότι  αντιμετωπίζουμε δημόσια και υπεύθυνα τα ζητήματα και όχι στα κρυφά και σε ερμητικά κλεισμένες πόρτες.