Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΧΑΜΕΝΟ  ΧΡΟΝΟ

 

 

       Είκοσι και πλέον έτη η ΕΔΟΠ διεκδικεί τον χαμένο χρόνο, την ετεροαπασχόληση των συναδέλφων μας με τις έκτακτες μισθολογικές συμβάσεις (Μ.13).

       Για τον λόγο αυτό θεσπίστηκε στην Σ.Σ.Ε 1990 ειδική διάταξη, ώστε ο εργασιακός χρόνος να προσμετρηθεί στα αντίστοιχα Μ.Κ.

       Δυστυχώς η δίκαιη αυτή ρύθμιση παρερμηνεύτηκε από την Δ/κηση με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να αδικηθούν και να μην προσμετρηθεί ο χρόνος στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια.

Αυτή η αδικία ακόμη και σήμερα διαιωνίζεται με ευθύνη της Δ/κησης παρά την δικαίωση συναδέλφων από τα εργατικά δικαστήρια.

       Στα πλαίσια αυτά έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος και μια παραφιλολογία για ποιες και σε  πόσες περιπτώσεις προτίθεται η Δ/κηση να δώσει λύση.

       Έτσι, λοιπόν, επικρατεί μια κινητικότητα από μια μερίδα συλλόγων, ενώ κάποιοι προστρέχουν να εξασφαλίσουν «λάφυρα» εκδίδοντας ανακοινώσεις προσφέροντας σύγχυση στους συναδέλφους, αφού προλαλούν πόσοι τακτοποιούνται….

Καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και στους πατρόνες, η ΕΔΟΠ διαχρονικά πιστή στις αρχές της ακολουθεί την πάγια τακτική που είναι:

 

   ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Σ.Σ.Ε  90.

 

       Αυτή είναι η θέση μας, αυτή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και όσοι προσπαθούν να λασπολογήσουν την ΕΔΟΠ για την στάση της, τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

       Την επόμενη φορά θα τους αποκαλύψουμε διότι τέτοιες πρακτικές και λειτουργίες μπορεί να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτη ζημιά και στους συναδέλφους αλλά και στην ιστορία του Σ.Κ.

        Μοναδική διέξοδος είναι η συστράτευση του Σ.Κ  στην προοπτική συλλογικής λύσης και όχι η μεθόδευση και μάλιστα με άλλα μέτρα που δεν τιμούν την συλλογική δράση. Άλλωστε η Δ/κηση έχει την δυνατότητα να δώσει την λύση που η ίδια επιθυμεί. Ας το κάνει.