Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕ

«Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ»

 -ΚΡΙΜΑ σε αυτούς που δεν κράτησαν τίποτα για την υστεροφημία τους.

-ΚΡΙΜΑ σε αυτούς που δεν κατάλαβαν ότι κάθε αρχή έχει και φυσιολογικό τέλος.

-ΚΡΙΜΑ σε αυτούς που δεν συμβιβάζονται χωρίς την καρέκλα τους.

-ΚΡΙΜΑ σε αυτούς που ρίχνουν νερό στο μύλο της διάσπασης του Σ.Κ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Την πιο κρίσιμη στιγμή που διερχόμεθα ως εργαζόμενοι και συγκεκριμένα με την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού μας ζητήματος, με την απειλή του διαμελισμού της ΔΕΗ αλλά και την παράδοση άνευ όρων των νησιών μας στους εργολάβους με παροχή υπηρεσιών, η ίδρυση Σωματείου με την επωνυμία «ΚΑΝΑΡΗΣ» προκαλεί και δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά .

Γιατί με τους μεγαλειώδεις αγώνες που έδωσαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ υπό την καθοδήγηση της ΓΕΝΟΠ, δεν διαφάνηκε ότι υπάρχει οργανωτικό έλλειμμα, ώστε οι φωστήρες να οδηγούν το κίνημα στη μισαλλοδοξία και στη διάσπαση.

– Ξεχνούν ότι ο ΚΑΝΑΡΗΣ ήταν ήρωας, ενώ αυτοί προδίδουν την ενότητα, τα οράματα και τους αγώνες. Στόχος τους είναι η διασφάλιση της καρέκλας που προσφάτως έχασαν.

-Αν πράγματι κόπτονται για τα νησιά, ως καρεκλοκένταυροι τόσα χρόνια σε υψηλόβαθμες θέσεις τι έκαναν; Ποια προβλήματα ανέδειξαν και σε ποια έδωσαν λύσεις.

-Γιατί ξαφνικά κόπτονται για την δημιουργία σωματείου, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς οργανωτική δομή, χωρίς θεσμική εκπροσώπηση αφού είναι εκτός ΓΕΝΟΠ. Οι αυτόκλητοι, νεοφώτιστοι δεν έχουν όραμα, ούτε μπορούν να πείσουν γιατί ο κόσμος γνωρίζει την «λαμπρή διαδρομή τους» αφού για χρόνια είχαν αφήσει στο σκοτάδι τους εργαζόμενους στα νησιά.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Γυρίστε την πλάτη σε κάθε επίδοξο οπορτουνιστή και αριβίστα, που θέλει να διασπάσει την συνοχή του Εργατικού Κινήματος.

Η περιφρόνηση είναι η μόνη λύση.

Ο Διοικητικός και ο Τεχνικός κόσμος με σημαία μας τη ΓΕΝΟΠ, μπορούμε να περιφρουρήσουμε τη ΔΕΗ από τρωκτικά και τα αλλότρια συμφέροντα, αρκεί να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Ο μεγαλειώδης αγώνας μας ανέδειξε κάθε συνδικαλιστική αξία, ενώ αφύπνισε συνειδήσεις δημιουργώντας ένα ταξικό κίνημα που μπορεί και εγγυάται την σωτηρία της ΔΕΗ.

Εμείς έτσι θα πορευτούμε και καλούμε όλους στο δρόμο του αγώνα που δίνει προοπτική.