ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο, τόσο την ρυθμιστική αρχή ενέργειας όσο και το υπουργείο ανάπτυξης για την θετική απόφασή τους να μετατρέψουν την άδεια της "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ" της ΕΛΛΑΔΟΣ από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό.

-Πρόκειται για την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκεύασε η Αλουμινιον για να καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος για την παραγωγή της Αλουμίνας, η οποία παρόλο που ήταν έτοιμη εδώ και ένα χρόνο, δεν λειτούργησε προκειμένου να γίνει πρώτα ο αποχαρακτηρισμός της.

Η αλλαγή σε συμπαραγωγό θα έχει ως αποτέλεσμα το Αλουμίνιον να πουλά το ρεύμα 75 Ε στη ΔΕΗ και να αγοράζει από την ίδια με χαμηλή τιμή, λόγω της αποικιοκρατικής σύμβασης που έχει εδώ και χρόνια. Η εξέλιξη αυτή θα προσθέσει ένα ετήσιο κόστος στη ΔΕΗ 60 έως 80 εκατ. ΕΥΡΩ προς όφελος του ιδιώτη παραγωγού!!!! Αυτό θα πει ελεύθερη αγορά και υγιής ανταγωνισμός…για να κερδοσκοπούν σε βάρος της ΔΕΗ και το μάρμαρο να πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τις αυξήσεις των τιμολογίων.

-Γι αυτό καλούμε ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ σε άμεση αντίδραση και προσφυγή με κάθε μέσο ώστε να σταματήσει αυτή η αφαίμαξη σε βάρος της ΔΕΗ. Επιπλέον δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στο εξής άλλες μετατροπές αδειών, δίδοντας λειτουργικότητα και οφέλη σε αντιοικονομικές μονάδες παραγωγής ρεύματος.