Σχετικά με τις παρακρατήσεις μισθοδοσίας

Με προηγούμενο Δελτίο τύπου – 3/11/2010 – κρατήσαμε επιφυλάξεις για τον τρόπο που επιλέχθηκαν να γίνουν οι κρατήσεις του προσωπικού και κυρίως γιατί δεν ήταν στις προθέσεις μας, να δημιουργήσουμε νομικό πρόβλημα στο Δίκαιο δικαστικό αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ.

           Για μάς ισχύει και σήμερα ότι την ευθύνη για τις κρατήσεις έχει αποκλειστικά η Διοίκηση της ΔΕΗ και ως εκ τούτου, δε μπορεί να ζητά την συναίνεση του προσωπικού – με αίτηση-δήλωση – για παρακράτηση σε 12 δόσεις!!!

Συνακόλουθα τίθεται το ερώτημα σε σχέση με την διάρκεια των δόσεων. Γιατί από 12 δόσεις έγιναν ξαφνικά 18 για όσους έχουν κρατήσεις πάνω από 1500 ευρώ; Δεν είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ ίσων και ποιοι τελικά θα ωφεληθούν από αυτό; Μήπως αφορά τη νομενκλατούρα στην Ιεραρχία στη ΔΕΗ και τους υψηλά αμειβόμενους;

 Δυστυχώς όλα γίνονται για τους μεγάλους, για τον φτωχό εργαζόμενο, τίποτα!!! Γι'αυτό ζητάμε οι δόσεις να γίνουν 18 για όλους τους συναδέλφους για να μην αισθάνονται οι χαμηλόμισθοι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

 Πέραν όλων των άλλων, για όσους συναδέλφους επιθυμούν να γίνουν οι κρατήσεις σε δόσεις και στην λογική ότι δεν θα προκύψει νομικό ζήτημα κατά την Διεκδίκηση της ΓΕΝΟΠ, μπορούν οι συνάδελφοι να υπογράψουν την αίτηση-δήλωση με την σημείωση «Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου».

 
 

Γραφείο Τύπου

                                                    ΕΔΟΠ-ΔΕΗ