ΔΤ Τ.Ε. ΠΑΤΡΩΝ-ΑΙΓΙΟΥ 13/8/2013

Έπρεπε να συμβεί το τραγικό γεγονός και η απώλεια του αγαπητού Συναδέλφου, για να διαπιστωθεί η καθημερινή πίεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, από τις «ορδές» των Εξαθλιωμένων.

Εξαθλιωμένοι διότι με την αδυναμία πρόσβασης στο Κοινωνικό Αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν μιλάμε για φτώχεια, αλλά για την πλήρη Εξαθλίωση.

Καθημερινά, ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας συνωστίζεται στα γραφεία μας περιμένοντας με τις ώρες, για να προβεί σε διακανονισμό του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Καθημερινά οι συνάδελφοι στους διακανονισμούς, βιώνουν μια έντονη Ψυχολογική πίεση αντιμετωπίζοντας καθημερινά δράματα με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η σωματική υγεία των συναδέλφων και να απειλούνται από Καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σαν το τελευταίο γεγονός που έζησε η οικογένεια της ΔΕΗ με το χαμό του πολυαγαπημένου μας συναδέλφου είναι μια θλιβερή απόδειξη των όσων προαναφέραμε. Ο Παναγιώτης είναι βέβαιο ότι θα μας λείψει.

 Πολλοί περισσότερο όμως στη φυσική του οικογένεια που καλείται σήμερα, χωρίς δυστυχώς εισόδημα, να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα και η εξέλιξη.

Διότι δυστυχώς ο άτυχος συνάδελφος, δεν πρόλαβε, όπως έπραξε ο προηγούμενος, να δώσει την παραίτησή του από την θέση. 

Δεν άντεξε στην καθημερινή πίεση και στον όγκο εργασίας που του είχε ανατεθεί. Πιθανόν να ένοιωσε ψυχικά άσχημα και για το επεισόδιο που διαδραματίστηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τη στάση της ΔΕΗ.

Επιτέλους μην πυροβολείτε τους Εργαζόμενους. Είναι κι’ αυτοί θύματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Από καλύτερη θέση ίσως. Αλλά με τις ίδιες δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία και ο καθένας μας.

Θα πρέπει σήμερα η ΔΕΗ να καταστήσει σαφές στο οποιοδήποτε πελάτη της, που προβαίνει σε ενέργειες που δεν αρμόζουν με πολιτισμένη συμπεριφορά, ότι, θα προστατέψει τους Εργαζόμενους με κάθε νόμιμο μέσο.

Άλλωστε η επιλογή του προμηθευτή είναι στον κάθε πελάτη και μπορεί να επιλέξει αυτόν, που θα του …..χαρίσει το χρέος.

          Θα πρέπει παράλληλα να προχωρήσει στις διαδικασίες για την πρόσληψη της συζύγου του εκλιπόντος στην Επιχείρηση, ώστε να στηριχτεί η οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.

          Καλούμε δημόσια τις κινήσεις Αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας, όσοι κάνουν έκκληση διότι βρίσκονται σε κίνδυνο αποκοπής της παροχής τους λόγο χρέους, να ελέγχουν την ιστορικότητα και να αναζητούν τη καλύτερη λύση σε συνεργασία με του αρμόδιους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

          Να αποτρέπουν συμπεριφορές που οδηγούν σε Κοινωνία «Ζούγκλας» και την μεταξύ μας Ανθρωποφαγία.

          Να τους παροτρύνουν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) καθώς και να προβαίνουν στην ενεργοποίηση του Νυκτερινού Τιμολογίου ώστε, να έχουν ουσιαστική μείωση στους λογαριασμού τους.

          Να γίνει σαφές, ότι δεν πρόκειται κανείς να διαγράψει το εκάστοτε χρέος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και όσο διογκώνεται τόσο πιο δύσκολα θα μπορεί να αποπληρωθεί.

          Για το λόγο αυτό οφείλουμε, να απαιτήσουμε άμεσα για τις ευπαθείς ομάδες και τους χρήστες ΚΟΤ, να υπάρξει άμεσα η απαλλαγή τα περί τρίτων ή ουσιαστική μείωση από τους λογαριασμούς.

Να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑκαι η επιδότηση για τοποθέτηση οικιακών Φ/Β συστημάτων μέχρι 3-4 KW, με τη μέθοδο συμψηφισμού Παραγωγής-Κατανάλωσης, ώστε να καλύπτουν τις απαιτούμενες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια, με ελάχιστο κόστος στους λογαριασμούς.

Αυτά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να μη υπάρχουν εντάσεις και διαξιφισμοί, αλλά και για να είναι δυνατή από όλους, η πρόσβαση στο Κοινωνικό Αγαθό της Ηλεκτρικής Ενεργείας.