ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ Ε.Σ.Σ.Ε. ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΛΙΓΟΥΣ

Σε εφαρμογή της E.Σ.Σ.Ε. 2012, η οποία αναφέρει ότι μετά το πέρας του μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής προσαρμογής, το μισθολόγιο των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ θα επανέλθει στα ισχύοντα στη ΔΕΗ την 31/12/2009, Διοίκηση και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ετοιμάζονται να υπογράψουν συμπληρωματική σύμβαση εργασίας.

Δυστυχώς, όμως, για τον διοικητικό κόσμο στον Όμιλο ΔΕΗ η επαναφορά των μισθών θα αφορά μόνο σε όσους έχουν ειδικά επιδόματα, ενώ μέρος των χρημάτων προβλέπεται να διατεθούν σε ορισμένες ειδικότητες τεχνικών, προκειμένου να γίνει συμψηφισμός, σε περιπτώσεις αχρεωστήτων καταβληθέντων τα οποία πρέπει να επιστραφούν από τους μισθωτούς αυτούς!!!

Με αυτό το συλλογισμό ερμηνεύεται κατά το δοκούν η 134/29.5.2012 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία περιγράφει πως έγιναν τότε οι μειώσεις του προσωπικού και συγκεκριμένα αναφέρει πρώτον μείωση στο Μισθολογικό Κλιμάκιο 12 και δεύτερον περικοπή των ειδικών επιδομάτων σε ποσοστό 33%.

Έτσι, λοιπόν, ΓΕΝΟΠ και Διοίκηση αγνοούν  την περικοπή των μισθολογικών κλιμακίων κατά 15% και επιστρέφουν μόνο τα ειδικά επιδόματα…και μάλιστα αναδρομικά!!!

Με την επιλογή αυτή, εξαιρείται ένας μεγάλος αριθμός διοικητικών που δεν διαθέτουν ειδικά επιδόματα, ενώ ικανοποιείται στο έπακρον μεγάλος αριθμός τεχνικών που απασχολούνται σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αδικία που θα συμβεί στα χρονικά της ΔΕΗ, αν υπογραφεί μία τέτοια εξόφθαλμη Συμπληρωματική Σύμβαση Εργασίας.

Γι’αυτό καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να μην συναινέσει σε ένα τέτοιο έγκλημα σε βάρος του Διοικητικού κόσμου, αλλά προτείνουμε αναλογικά να γίνει η αποκατάσταση του μισθού, όπως ακριβώς έγιναν οι περικοπές του μισθού.

Καλούμε επίσης τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει για την υπογραφή της συμπληρωματικής συλλογικής σύμβασης εργασίας γιατί θεσμικά αυτό είναι το πλέον αρμόδιο όργανο. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε μία τέτοια σύμβαση εργασίας γιατί προκαλεί αδικίες και διαιρεί το προσωπικό.

Καλούμε επίσης τα σωματεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ιδιαιτέρως αυτά που εκπροσωπούν διοικητικούς να αντιδράσουν σε αυτή την ανίαρη συμμαχία μεταξύ ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗ.

Υ.Γ. Αναλογιστείτε συνάδελφοι διοικητικοί σε ποια σωματεία δίνεται την συνδρομή σας, για να σας εκπροσωπήσουν.  Σε αυτό το κομβικό σημείο θα κριθούμε όλοι.

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ – ΔΕΗ