ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16.3.2023

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, για την ανείπωτη τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου που βύθισε σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Συνολικά η κοινωνία της χώρας πενθεί και απαιτεί απόδοση ευθυνών.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι  παθογένειες του Ελληνικού κράτους, οδήγησαν στο θάνατο 57 νέους ανθρώπους, ενώ  κάποιοι  δίνουν ακόμη μάχη στις ΜΕΘ και οδήγησαν σε μεγάλη θλίψη ένα ολόκληρο Έθνος.

Το αποτέλεσμα είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ και οφείλεται πρωτίστως στη διαχρονική υποβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας της εργασίας, προς όφελος των αριθμών.

Η διαχρονική υποβάθμιση της ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στην Εργασία, καθώς και η λογική της μείωσης του προσωπικού και των Ιδιωτικοποιήσεων απέφεραν ένα τραγικό συμβάν.

Σημασία έχει να συμβάλλουμε θετικά ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον ένα τόσο τραγικό γεγονός.

Θεωρούμε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για την ανθρώπινη ζωή, από τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την μετεξέλιξη των υποδομών. ΧΡΕΟΣ μας να δούμε το ΦΩΣ, μέσα στο ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ των τόσων τραγικών και άδικων θανάτων των συνανθρώπων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Πολιτεία, ΑΜΕΣΑ, προσλήψεις νέων εργαζομένων σε κρίσιμες υποδομές, όπως οι σιδηρόδρομοι, τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς κλπ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Πολιτεία, ΑΜΕΣΗ, ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού των συστημάτων και υποδομών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Πολιτεία την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Προτύπων Ασφάλειας.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η Γενική Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023 αν και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για συνανθρώπους μας που έφυγαν τόσο άδικα, μας αφορά όλους και θα πρέπει να είστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Καλούμε ΌΛΑ τα μέλη της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, να δώσουν μαζικό παρών στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις των κατά τόπους ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

(Σημείο συνάντησης για την Αθήνα στις 11.00΄στην γωνία Σταδίου και Πλατείας Συντάγματος)

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ