ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Είναι σε όλους μας γνωστό η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή των μισθολογικών κλιμακίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στους συναδέλφους, αφού περνάει πάνω από ένας χρόνος για να πάρει κάποιος το μισθολογικό κλιμάκιο, που δικαιούται. Επιπλέον δημιουργείται ένα ακόμη πρόβλημα στον συνάδελφο, αφού είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση στην εφορία, για τα αναδρομικά που εισέπραξε προηγουμένων ετών. Δηλαδή άλλο ένα κόστος για τις περιπτώσεις αυτές.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό και ποιες ενέργειες έχουν γίνει, ώστε να ξεφύγουμε από αυτό το βάλτωμα;  Δυστυχώς καμία, αφού δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα και πρωτοβουλία, προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός των συναδέλφων.

Άραγε η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης με τι ασχολείται; Βρίσκεται ακόμη εν ευθυμία από την υπογραφή της Σ.Σ.Ε, η οποία μας έδωσε αύξηση στα «μισθολογικά κλιμάκια 17%», ή έχει άλλες ασχολίες ετοιμάζοντας νέα «φιλεργατικά» μέτρα για το προσωπικό, ώστε να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας;

Πως εξηγείται το γεγονός, να έχει αποχωρήσει στέλεχος που έπρεπε να βαθμολογήσει και να μην μπορεί να καλυφθεί το κενό αυτό ιεραρχικά; Αν δηλαδή, δεν έρθει το στέλεχος που αποχώρησε να βαθμολογήσει το προσωπικό, τότε δεν θα χορηγηθεί κλιμάκιο στους συναδέλφους; Γιατί η συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση δεν δίνει λύση; Μήπως δεν μπορεί; μήπως δεν θέλει; Τι από τα δύο συμβαίνει;  Γιατί παρατηρούνται τόσες εκκρεμότητες σε αυτή την υπηρεσιακή μονάδα; Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η αξιολόγηση του προσωπικού για το έτος 2020, ώστε να προστίθεται άλλη μία καθυστέρηση στην απονομή των Μισθολογικών Κλιμακίων; Ποιος φταίει για αυτό οι εργαζόμενοι ή κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και ας μοσχοπληρώνονται!!!

Γίνεται αντιληπτό, ότι δεν τους ενδιαφέρει το προσωπικό και αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Δεν ξέρουμε, αν ο Πρόεδρος της ΔΕΗ έχει γνώση για το πως λειτουργούν οι υπηρεσίες που διοικεί, αλλά καλά είναι να το μάθει, γιατί κάποιοι τον εκθέτουν!

Τέλος, είμαστε αποφασισμένοι αν δεν δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα και στην καθημερινότητα που απασχολεί το προσωπικό να πράξουμε αναλόγως.

 

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ