ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με μία απόφαση πρόκληση για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ – σύμφωνα με πληροφορίες – αποφάσισε ομόφωνα τη μίσθωση του κτιρίου στην οδό Πατησίων  αντί 11.000€ μηνιαίως, για εννέα έτη με δικαίωμα τρία χρόνια παράταση.

Η απόφαση αυτή αφορά την μεταστέγαση των υπηρεσιών του ασφαλιστικού μας φορέα, του πρώην ΟΑΠ, που στεγαζόταν στο ιδιόκτητο κτίριο της Μυλλέρου από το 1982, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τη ΔΕΗ, ενώ το εμβαδόν του είναι κατά τρείς φορές μεγαλύτερο από το κτίριο της Πατησίων!!!  

  • Γιατί άραγε η Διοίκηση του ΕΦΚΑ κατέληξε σε μία τέτοια απόφαση, χωρίς μάλιστα να ρωτηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και το προσωπικό που υπηρετούν στο κτίριο της Μυλλέρου;
  • Γιατί να επιφορτιστεί ο ασφαλιστικός φορέας, με ένα τόσο υπέρογκο χρηματικό ποσό, όταν υπάρχει το ιδιόκτητο κτίριο της Μυλλέρου;

Για όλα τα προηγούμενα πρέπει να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αποκαλυφθεί ότι μάλλον υπάρχει πρόθεση, η οποία μάλιστα έρχεται από παλιά για τον ασφαλιστικό φορέα της ΔΕΗ!!! Αφού θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ιδιαιτερότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, ακόμη και των περιουσιακών στοιχείων.

Γι’αυτό καλούμε τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, να επανεξετάσει την απόφαση της να έρθει σε διάλογο με τα αρμόδια όργανα στη Μυλλέρου, αλλά και με το προσωπικό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ