41ο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι ετήσιες εκδηλώσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης με την συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών από όλη την Ελλάδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης και Υπηρεσιακοί παράγοντες, εκφράζοντας τις απόψεις τους για τα ζητήματα της ΔΕΗ στον κλάδο της ενέργειας, αφού διεξήχθη και ημερίδα με θέμα : «Το μέλλον της ΔΕΗ σήμερα – αύριο».

Μελανό σημείο της εκδήλωσης χαρακτηρίστηκε η πρόδηλη τοποθέτηση του Αναπληρωτή Δ/ντή Συμβούλου κύριου Μπαράτση, ο οποίος εκπροσώπησε τον κύριο Ζερβό, όπου οι απόψεις του ήταν ταπεινωτικές και προσβλητικές, αφού υποστήριξε και συνέδεσε ότι η δράση του Σ.Κ. στη ΓΕΝΟΠ είχε ως στόχο την αύξηση των αποδοχών, ενισχύοντας την άποψη του ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είμαστε υψηλά αμειβόμενοι σε σχέση με την αγορά.

Τέτοιες μαξιμαλιστικές απόψεις όχι μόνο δε γίνονται αποδεκτές γιατί είναι αναληθείς, αφού η δράση της ΓΕΝΟΠ ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια είχε ως στόχο τη σωτηρία της ΔΕΗ, αλλά γιατί ο μέσος όρος των Διοικητών αμείβεται κατώτερα από το μέσο όρο της αγοράς.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε απαξιωτικές απόψεις  τόσο για το προσωπικό όσο και για το μέλλον της ΔΕΗ. Άλλωστε το σώμα της εκδήλωσης αυτό δήλωσε, χωρίς να δείχνει παράλληλα ότι παραμένει βολεμένο και γαντζωμένο σε παγιωμένες τακτικές και λειτουργίες αρκεί να έχουν στόχο την ενίσχυση της Δημόσιας ΔΕΗ και όχι την ιδιωτικοποίηση της ή τη διάλυση της. Οι όποιες, όμως, απόψεις για αλλαγές και λειτουργίες δε μπορεί να υποδεικνύονται ή να εφαρμόζονται με επιβλητικό τρόπο. Η στοχοποίηση του προσωπικού προφανώς εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση που δέχεται η ΔΕΗ.

Τέτοιες λογικές πρέπει να αφορούν :

  • Τα στημένα παιχνίδια σε βάρος της ΔΕΗ
  • Την αρπαγή των πελατών, ενώ ως ΔΕΗ μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει τίποτα με αποτέλεσμα να χάνονται 160 εκατ. ετησίως.
  • Τις στημένες και παραπλανητικές διαφημίσεις περί πράσινης ενέργειας που προβαίνουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, χωρίς να γίνεται μια διάψευση από τους αρμόδιους
  • Τη λεηλασία που γίνεται καθημερινά σε βάρος της ΔΕΗ, από πιράνχας ιδιώτες επενδυτές και τόσους επιζήμιας φιλικούς διακανονισμούς που γίνονται σε βάρος της ΔΕΗ και σε όφελος των ανταγωνιστών της ΔΕΗ.

Τέλος κατά την εκδήλωση έγινε σαφές και αποδεκτό από το σώμα ότι η μόνη λύση είναι η συνέχιση του αγώνα για την Διάσωση της ΔΕΗ, την αρπαγή των πελατών και για την σωτηρία των πρακτορείων. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το Σ.Κ. της ΔΕΗ σε συστράτευση για να αποτρέψουμε εσφαλμένες απόψεις για πλεονάζον προσωπικό, για τις μετακινήσεις για τη διατήρηση του Κ.Κ.Π. – ΔΕΗ.