ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Ο κύβος ερρίφθη!!! Ήρθε η ώρα του Ξεπουλήματος για την ΔΕΗ. Με εντολή των Τροϊκανών, η τρικομματική κυβέρνηση πιστή και υπόδουλη στις εντολές των αφεντικών, ξεπουλάει την πιο παραγωγική βιομηχανία της χώρας.

 

-Μία βιομηχανία που χτίστηκε με το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

-Μία βιομηχανία που εξηλέκτρισε όλη τη χώρα και παρά τα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της, που τις δημιουργούν οι ανταγωνιστές και η ΡΑΕ, εξακολουθεί να παράγει φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, προσιτό στον Έλληνα καταναλωτή.

          Άραγε θα έχουμε πιο φθηνό ρεύμα, αν δημιουργηθεί η μικρή ΔΕΗ με 1.400 MWλιγνιτικές μονάδες, με 500 MWυδροηλεκτρικών μονάδων και 500 MWφυσικού αερίου ή θα έχουμε καλύτερες γραμμές μεταφοράς με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 49% με προοπτική 51%;

          Αν ΝΑΙ, γιατί αγνοούν ότι σήμερα υπάρχουν στο σύστημα 2,500 MWιδιωτών και αντί να έχουμε φτηνό ρεύμα, έχουμε απανωτές αυξήσεις για να αισχροκερδούν οι ιδιώτες παραγωγοί;!!!

          Αν πάλι, ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο της χώρας για να κλείσουν μαύρες τρύπες προκειμένου να μειώσουν το χρέος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και Τροικανοί, τους θυμίζουμε τα εξής:

          Το 2009 το χρέος ήταν 139,2 δισ. ευρώ, το 2012 το χρέος ήταν 305 δισ. ευρώ, παρόλο που είχαν ξεπουλήσει το 90% του ΟΤΕ, την ΑΓΕΤ., τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το 48,5% της ΔΕΗ, το 38% της ΕΥΔΑΠ, το 64% από τα Ελληνικά Πετρέλαια, το 92% του ΟΠΑΠ, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κ.α.

          Αφού, λοιπόν, συνέβησαν όλα αυτά τα καλά, που πήγε η ανάπτυξη και ο ανταγωνισμός και γιατί τριπλασιάστηκε το χρέος;

          Τέλος, ρωτάμε τι θα γίνει το  προσωπικό, ποια θα είναι η διασφάλιση του και ποια αρχή θα το υποχρεώσει άρον-άρον  να μεταβεί ως να είναι μία μηχανή – σε έναν άλλον εργοδότη;

         

 

 

 

          Δηλώνουμε παρόν για την μεγαλύτερη μάχη όλων των εποχών. Αυτή θα είναι η μητέρα των μαχών και περιμένουμε από την ΓΕΝΟΠ συντονισμό με πράξεις και όχι λόγια.

Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση και σε αμφίδρομη επικοινωνία μαζί μας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και προαποφασισμένο γιατί το ξεπούλημα περνά από τον Εισαγγελέα.