ΤΑΥΤΕΚΩ – Όχι άλλο Γολγοθά

 

Παραμένει, δυστυχώς, σε εκκρεμότητα το πρόβλημα της μισθοδοσίας για τους συναδέλφους μας στο ΤΑΥΤΕΚΩ, με αποτέλεσμα να επικρατεί η  ανασφάλεια του σήμερα  και η αβεβαιότητα του αύριο, ενώ μαζί με τις κραυγές αγωνίας προκύπτουν- σε πολλές περιπτώσεις- ερωτηματικά για την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του θέματος.

Θυμίζουμε ότι ως ΕΔΟΠ /ΔΕΗ κατά επανάληψη  δηλώσαμε, ότι θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος. Δηλαδή μέχρι οριστικής λύσης στο πρόβλημα, είτε θα αφορά τον σεβασμό στους νόμους σε σχέση με τα μισθολογικά τους δικαιώματα, είτε την ανάληψη ευθυνών εκ μέρους της ΔΕΗ που σηματοδοτεί την επιστροφή τους στην επιχείρηση, καλύπτοντας  εργασιακούς τομείς οι οποίοι καταγράφουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Έτσι, λοιπόν, κατά την συνεδρίαση του, το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ -27/9/12-  με μοναδικό θέμα   απεργιακές  κινητοποιήσεις, η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ μεταξύ των άλλων πρότεινε να δοθεί προτεραιότητα στο προαναφερόμενο ζήτημα με τις εξής δράσεις.

–         Να προβούμε, σε άμεση και δυναμική παρουσία στο υπουργείο εργασίας, μετά την αδιαφορία του υπουργού να δεχτεί την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να απαντήσει αν θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ξεπεραστεί η προκλητική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που τους εντάσσει στις αμοιβές του ενιαίου μισθολογίου.

–         Να προβούμε, σε καταλήψεις σε όλα τα ΠΕΚΑ

–         Να προβούμε, σε καθιστική διαδήλωση έξω από την ΔΕΗ, με προοπτική την σταδιακή επιστροφή των συναδέλφων στην ΔΕΗ  ή να αναλάβει η επιχείρηση μέρος ή όλες τις  δαπάνες μισθοδοσίας.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε ότι η περίπτωση του ΤΑΥΤΕΚΩ, αφορά την ίδια την ασφαλιστική μας σχέση, η οποία έχει οδηγηθεί στην δαμόκλειο σπάθη των περικοπών  με  αποτέλεσμα να μην έχουμε πρωτοβάθμια υγεία και φαρμακευτική περίθαλψη, εφάπαξ αλλά και σύνταξη. Ως εκ τούτου απαιτούνται δυναμικές παρεμβάσεις απέναντι στο τρικομματικό  πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο υπηρετεί τις αντιλαϊκές πολιτικές των τροικανών, που αργά και σταθερά μας υποτάσσουν στην δουλεία, χωρίς ελπίδα και προοπτική για μας και τα παιδιά μας.

Συνακόλουθα καλούμε σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ, ενωμένο και αταλάντευτο μαζί με την ΓΕΝΟΠ να αντισταθούμε στην απαράδεχτη πρόκληση που υφίστανται οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι είναι ένα από εμάς.     

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι εδώ και μία δεκαετία έχουν δοκιμαστεί, όσο τίποτε άλλο, από  τις συχνές αλλαγές που έχει υποστεί ο ασφαλιστικός μας κλάδος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ανθρώπινες αντοχές εξαντλούνται.

 

Τώρα είναι η ώρα

Ού γαρ μέλλει ενεχώρει ετι… ¨Δεν έχουμε καιρό να περιμένουμε¨

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ/ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ