ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Κατεβάστε την ανακοίνωση  σε pdf

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 

Βρισκόμαστε ήδη σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες θα ενταθούν με τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις, στο επόμενο χρονικό διάστημα για τους εξής λόγους:

 

–       Η κυβέρνηση επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, διαλαλώντας ότι θα μετοχοποιήσει  17% από το 51% που κατέχει σήμερα το κράτος, ενώ τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις ορέξεις των Τροϊκανών.

 

–       Παράλληλα βρίσκεται ήδη στη διαβούλευση το ενεργειακό νομοσχέδιο,  που αφορά την δημιουργία των δύο θυγατρικών εταιρειών Μεταφοράς και Διανομής.

 

–       Δυστυχώς στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου, αφαιρέθηκαν άρθρα και παράγραφοι που είναι κόκκινες γραμμές για εμάς, ενώ η ψήφισή του χωρίς αυτά αποτελεί την ταφόπλακα τόσο για την συνοχή των εργαζόμενων στον όμιλο,  όσο και για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ.

 

–       Συγκεκριμένα παραλήφθηκαν διατάξεις που προέβλεπαν την υπογραφή ενιαίας Σ.Σ.Ε. (μητρικής και θυγατρικής), καθώς και η αναφορά στα ασφαλιστικά μας περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι ενσωματωμένα στα πάγια της Μεταφοράς και της Διανομής.

      

        Επιπλέον πρέπει να ληφθούν υπόψη και να προβλεφτούν στο νομοσχέδιο τα εξής:

 

–     Μεγαλύτερο στάδιο μετάβασης του προσωπικού δέκα (10) χρόνια αντί για πέντε (5) που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου σήμερα.

–     Ελεύθερη διακίνηση μισθωτών από την Μητρική στη Θυγατρική και το αντίστροφο.

–     Να παρέχονται υπηρεσίες από την μητρική και να αποπληρώνονται από τη θυγατρική, ώστε να μην προκαλούνται τριβές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού.

–     Να μπορεί η μητρική να εκπαιδεύει το προσωπικό της θυγατρικής καθώς κ.α., τα οποία είναι βασικά για την βιωσιμότητα του ομίλου ΔΕΗ,αφού το περιουσιακό στοιχείο των δικτύων θα ανήκει στην μητρική.   

 

                                 Γ ι α  μ α ς  ι σ χ ύ ε ι

Ή ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

Ή  ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ

όπου και αν εργαζόμαστε.

 

 

         

Για όλα τα προηγούμενα, αλλά και τόσα άλλα σημαντικά, όπως το ασφαλιστικό μας που αμφισβητείται με κίνδυνο να μην πάρουμε σύνταξη, αν  προηγουμένως δεν απολυθούμε:

 

   Σας καλούμε όλους στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 στις 6 ώρα το απόγευμα,

έξω από την Χαλκοκονδύλη 30,

για να κατευθυνθούμε στη συνέχεια με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

·        Δεν σας ζητάμε να χάσετε το μεροκάματό σας, ζητάμε να κάνετε κάτι για τη ΔΕΗ.

·        Σας ζητάμε να ενώσουμε τις φωνές μας, για να προφτάσουμε τις απολύσεις που έρχονται.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

 

Υ.Σ. Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ διαχρονικά αντιπαλεύει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις που διαλύουν τις δημόσιες επιχειρήσεις προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Την απάντηση τη δίνει στο πεζοδρόμιο και όχι στα μπλοκ του διαδικτύου, όπου κάποιοι γίνονται επαναστάτες πίσω από την ανώνυμη σπουδή.

Σε σχέση με τις δηλώσεις Σαμαρά στο ΖΑΠΠΕΙΟ 2, όπου συντάχθηκε με τις δηλώσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η ΕΔΟΠ επισημαίνει ότι και αυτές τις πολιτικές θα τις αντιμετωπίσει μαζί με τους εργαζόμενους στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς κ.α. Άλλωστε, ο κυρ. Σαμαράς μετά από λίγες μόνο μέρες – σύμφωνα με δημοσιεύματα – έτρεξε να συγχαρεί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρ. Αθανασιάδη, ο οποίος είναι κατά της Ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ποιος κοροϊδεύει, ποιόν;

                                                     ΕΔΟΠ/ΔΕΗ