ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων στελεχών στην ιεραρχία της ΔΕΗ. Δυστυχώς κάθε μέρα που περνά όλο και πιο πολύ επιβεβαιώνεται ο αντιφατικός τρόπος άσκησης των καθηκόντων τους, σε βαθμό που προκαλεί κάθε ανθρώπινο νου.

–    Πιο συγκεκριμένα προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι σε αγωγή που άσκησαν «συνάδελφοι» από την περιοχή Βόλου, την περίοδο των απεργιών, στο Ειρηνοδικείο Βόλου για «αδυναμία εισόδου στο χώρο εργασίας», οι αρμόδιοι της ΔΕΗ στη συνέχεια δεν άσκησαν έφεση κατά της απόφασης η οποία υποχρεώνει την επιχείρηση να καταβάλλει στους μισθωτούς τα ανάλογα χρηματικά ποσά που τους είχαν περικοπεί.

Ως εκ τούτου τίθεται το ερώτημα:

->    Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Όταν ο εργαζόμενος προσφεύγει στα δικαστήρια γιατί αδικείται από την επιχείρηση και δικαιώνεται σε πρώτο βαθμό (περίπτωση ΓΥ με απολυτήριο Λυκείου) τότε η ΔΕΗ συμμορφώνεται με την εκάστοτε δικαστική απόφαση, μόνο αν αυτή είναι τελεσίδικη στον Άρειο Πάγο και μάλιστα στην ολομέλεια, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η λέξη συμβιβασμός δεν υπάρχει…δείχνοντας απροκάλυπτα τις «αγνές της» προθέσεις για την σχέση που θέλει να έχει με το προσωπικό της.

Στην περίπτωση μας αυτή, όπως διαπιστώνεται ολοφάνερα το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, το οποίο αποτελεί συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας, δεν περιλαμβάνεται στις αρχές και τις πεποιθήσεις των Διοικούντων γι'αυτό στηρίζουν τους απεργοσπάστες, δημιουργώντας μάλιστα προηγούμενο για κάθε απεργιακή κινητοποίηση.  Ν Τ Ρ ΟΠ Η !!!

Άραγε με ποιο σκεπτικό η αρμόδια Γενική Διεύθυνση έκλεισε την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο και δεν εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα για να προστατεύσει το ύψιστο αυτό δικαίωμα της απεργίας;

Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ να εξετάσει την υπόθεση και να εξαντλήσει κάθε δικαίωμά της για την προστασία της απεργίας, ασκώντας παράλληλη πίεση στη Διοίκηση της ΔΕΗ για επανεξέταση του όλου ζητήματος, προκειμένου να υπάρξει η συνέχιση των ένδικων μέσων.