ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

 Η παρέμβαση του Επιστημονικού συλλόγου (ΣΕΠ) προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, αποτελεί μια άκρως προσβλητική πράξη για το προσωπικό των υπολοίπων κατηγοριών της μέσης εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή τους το προεδρείο του υπόψη συλλόγου διαμαρτύρεται γιατί η ιεραρχία της ΔΕΗ, ανέθεσε καθήκοντα υποτομεαρχών – τομεαρχών σε κατηγορίες άλλες εκτός των ΔΟ1.  Αποτελεί όπως διαφαίνεται κεκτημένο δικαίωμα κάθε νέα θέση ευθύνης, σε βαθμό μάλιστα να θέτουν το ζήτημα στους Δ/ντές των μονάδων – υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες -με απειλητικό τρόπο εναντίον τους.

       Το απύθμενο θράσος τους και η ανοίκεια συμπεριφορά τους έχει ξεπεράσει κάθε έννοια συναδελφικότητας και αξιοκρατίας στους κόλπους του προσωπικού.

Άραγε ένας ικανός μη πτυχιούχος δεν δικαιούται θέση ευθύνης; ή εξ ορισμού ο πτυχιούχος είναι ικανός και άρα πρέπει να κατέχει θέση ευθύνης. Ως πτυχιούχοι «επιστήμονες» μπορούν να μας πουν τι προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις το σύγχρονο management;

       Γνωρίζαμε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών – ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις – χρησιμοποίησαν το συνδικάτο για προσωπική ανέλιξη και όχι για δράση και επίλυση των προβλημάτων. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι ο ΣΕΠ  δεν πήρε απόφαση για συνέχιση της απεργίας προκειμένου να καλυφθούν οι συνάδελφοι ΔΟ1, όταν η Διοίκηση της ΔΕΗ έσερνε τη ΓΕΝΟΠ στα Ελληνικά δικαστήρια πρόσφατα.

  • ΝΤΡΟΠΗ …. Γιατί πάντοτε έπαιξαν το ρόλο του ενδιάμεσου με τις εκάστοτε Δ/κήσεις και με τη μέθοδο της πίσω πόρτας εξασφάλιζαν αυξήσεις πάντοτε για τους εαυτούς τους, όπως το επίδομα κατηγορίας, καταστρατηγώντας ΣΣΕ και αδιαφορώντας για το υπόλοιπο προσωπικό.

•  Αυτό το μεγαλείο εκφράζουν «οι σύγχρονοι επιστήμονες» στη ΔΕΗ και διαχρονικοί οπορτουνιστές, γι αυτό επέλεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ΔΕΗ.         

Υ.Γ Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους συναδέλφους μας ΔΟ1, αλλά με την φιλοσοφία  και τον τρόπο λειτουργίας του ΣΕΠ  ΣΗΜΕΡΑ.