ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Πέρασαν ήδη δύο μήνες από την ψήφιση του Νόμου 3655/7.4.08 και βρισκόμαστε στο στάδιο υλοποίησής του.

Όσον αφορά τον ΟΑΠ-ΔΕΗ, μέσα στον Ιούλιο αναμένονται οι Υπουργικές Αποφάσεις, που θα συστήσουν την Διοικούσα Επιτροπή και θα ορίσουν συγκεκριμένα ποιο προσωπικό θα πάει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο οποίο σύμφωνα με τον Νόμο θα λειτουργήσει ο Τομέας Ασφάλισης ΔΕΗ, στο αντίστοιχο Υποκατάστημα ΙΚΑ.

Έχει γίνει πολύς λόγος για την διάταξη που ορίζει ότι το προσωπικό του ΟΑΠ-ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να διέπεται από τον ΚΚΠ/ΔΕΗ και κυρίως δεν θα έπρεπε να ανησυχεί γιατί είναι πλήρως κατοχυρωμένο. Οι εγγυητές του παρασκηνίου καθησυχάζουν τους συναδέλφους ακόμη και σήμερα. 

Ήρθε, όμως, η ώρα της αλήθειας να φανεί εάν το Υπουργείο αλλά και οι νέες διοικήσεις ΙΚΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ θα τηρήσουν αυτήν την ρήτρα, γιατί μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι του ΟΑΠ είναι στον αέρα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και η Ομοσπονδία οφείλει να σταθεί «ουσιαστικά» δίπλα τους. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις και η πράξη είναι μία:

- «Η Σύναψη Νέας ΕΣΣΕ για το προσωπικό ΔΕΗ». Αυτή είναι η ενέργεια που αναμένουν οι συνάδελφοι του ΟΑΠ από όλους εμάς. Στη συνέχεια απαιτείται η έκδοση Υπουργικής απόφασης ώστε να ρυθμίζει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από την μεταφορά του προσωπικού ΟΑΠ στους νέους φορείς.

- Το προσωπικό του ΟΑΠ, είναι το μόνο που δεν έχει ευθύνη για τις εξελίξεις που έγιναν και μάλιστα ερήμην του. Το να δηλώνουν κάποιοι βροντερό παρόν δεν προσφέρουν τίποτα γιατί και πριν τον νόμο διαβεβαίωναν ότι θα εξαιρεθούμε ως ΟΑΠ, αλλά και εκ των υστέρων υπερηφανεύονται για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού. Άραγε που πήγε αυτή η διασφάλιση; που πήγε το ραντεβού με την κυρία Υπουργό και ποιες οι απόψεις της για τη ΣΣΕ;

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Το πιο αδικημένο και ανασφαλές προσωπικό της ΔΕΗ, το οποίο παραπέμπεται από τον ΑΝΝΑ (ΔΕΗ-ΟΑΠ) στον ΚΑΪΑΦΑ (Υπουργείο-ΙΚΑ ) είναι οι συνάδελφοι του ΟΑΠ.

Αν κάποιοι θέλουν να βοηθήσουν και να είναι ΣΥΝΕΠΕΙΣ στους εργαζόμενους πρέπει ξεκάθαρα να απαντήσουν.

ΓΙΑ
Α. Το δικαίωμα λήξης απόσπασης των συναδέλφων και επαναφορά τους στη ΔΕΗ.

Β. Το δικαίωμα να κρίνονται από κοινά Υπηρεσιακά Συμβούλια της ΔΕΗ όπως πριν, με τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης και συμμετοχής στις προκηρύξεις θέσεων.
Γ. Το δικαίωμα στο ίδιο ωράριο, συνθήκες εργασίας, επιδόματα και αμοιβές.

Οι συνάδελφοι του ΟΑΠ-ΔΕΗ δεν είναι τα «αποκαΐδια» της ΔΕΗ είναι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν με τις ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουμε όλοι.

Ως ΕΔΟΠ/ΔΕΗ είμαστε δίπλα στο προσωπικό και θα δώσουμε την μάχη για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους με κάθε δυνατό τρόπο, και με κάθε μέσο. Είναι γνωστό στο προσωπικό ποιοι φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την στάση τους, τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και στη συνέχεια, ενώ οι κατ΄ επίφαση προστάτες αποκαλύπτονται καθημερινά. Αυτά όμως είναι για αργότερα τώρα προέχει η διασφάλιση του προσωπικού και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΑΠ/ΔΕΗ.