ΕΠΙΔΟΜΑ 176 ΕΥΡΩ !!

Ανάστατοι οι συνάδελφοι στους εργασιακούς χώρους με το επίδομα των 176 ΕΥΡΩ (κίνητρο απόδοσης) για το οποίο εξεδόθησαν δικαστικές αποφάσεις που αφορούν μισθωτούς του Δημόσιου τομέα.

Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε ένας έντονος διάλογος και μια έκδηλη υπερασπιστική γραμμή από δικηγορικά γραφεία, προβάλλοντας ως νομική βάση την παραβίαση της αρχής της ισότιμης μισθολογικής μεταχείρισης στην προοπτική να καταβληθεί το επίδομα αυτό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

  • Δοθέντος των παραπάνω, κάποιοι ήδη ζητούν χρηματικά ποσά από μισθωτούς, προκειμένου να ασκήσουν αγωγή για την διεκδίκηση του επιδόματος.
  • Συνακόλουθα καλούμαστε και εμείς να απαντάμε στους συναδέλφους αν πρέπει να δώσουν 50€ σε δικηγορικά γραφεία για να διεκδικήσουν τα 176€ !! Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το Σ.Κ να ρίχνει νερό στο μύλο της εργολαβοποίησης, δίδοντας ελπίδες σε συναδέλφους και μάλιστα με το αζημίωτο.
  • Σε κάθε περίπτωση η δικαστική διαμάχη με την εργοδοσία πρέπει πάντοτε να αποτελεί ένα συμπληρωματικό μέτρο πίεσης και όχι να αναγορεύεται ως διεκδικητικό μέσο. Συμπερασματικά τον πρώτο λόγο έχει η ΓΕΝΟΠ συζητώντας πρώτα το θέμα με τους αρμοδίους και όχι κάθε Σωματείο να μπαίνει μπροστά οδηγώντας τους συναδέλφους σε δικηγόρους, γιατί προκαλείται σύγχυση, παρεξήγηση ενώ η οποιαδήποτε δικαστική διεκδίκηση δεν φέρνει πάντοτε θετικό αποτέλεσμα. Αυτό μην το ξεχνάμε και ας περιμένουμε πρώτα τις εξελίξεις. 

  

Υ.Γ  Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ παρακολουθεί το θέμα και αν κρίνει ότι υπάρχει προοπτική μέσω της δικαστικής διεκδίκησης τότε θα προσφύγει μόνη της, χωρίς επιβάρυνση των μελών της.