ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Με κατεπείγον νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ψηφίζεται την Τρίτη, μία σειρά από δημόσιες επιχειρήσεις περνούν στο Υπερταμείο και ως γνωστό η διαχείριση του θα γίνεται από τους δανειστές.

  • Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ χάνει το Δημόσιο χαρακτήρα της, θυμίζουμε ότι κατείχε το 51%, ενώ πρόσφατα εκχωρήθηκε το 17% στο ΤΑΥΠΕΔ. Το υπόλοιπο 34% του Δημοσίου μεταφέρεται με αυτή τη νομοθετική πράξη στο υπερταμείο, δηλαδή στα χέρια των δανειστών.
  • Αυτοί, λοιπόν, θα ορίζουν τους οικονομικούς στόχους για τη ΔΕΗ, θα ορίζουν ακόμη και Διοικήσεις της αρεσκείας τους, χωρίς να αποκλείεται τίποτα, όταν οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται!!!
  • Αυτό πρακτικά σημαίνει: κλείσιμο υπηρεσιακών μονάδων, κλείσιμο σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μειώσεις μισθών ακόμη και μειώσεις προσωπικού προκειμένου τα έσοδα να καλύπτουν τους στόχους όπου το 50% θα πηγαίνει για την εξόφληση του χρέους και το υπόλοιπο 50% για επενδύσεις.

Συμπερασματικά γίνεται πλέον σαφές, ότι η τελευταία πράξη για τη ΔΕΗ παίζεται την Τρίτη, αφού χάνεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της και η κοινωνική αποστολή της σε σχέση με την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με Ηλεκτρική ενέργεια, στα 60 και πλέον χρόνια λειτουργίας της.

Γι’αυτό σας καλούμε αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου όλους στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος με προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ και ώρα 4 μ.μ.

 Γραφείο Τύπου / ΕΔΟΠ-ΔΕΗ