ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, επικύρωσε την συντεχνιακή συμφωνία μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αρμοδίων υπηρεσιών της επιχείρησης, που αφορά τη χορήγηση όλου του ποσού στο προσωπικό που αμείβεται με ειδικά επιδόματα, τα οποία είχαν περικοπεί λόγω των μνημονίων.

Θυμίζουμε ότι η επιστροφή αποτελεί δέσμευση της ΣΣΕ του 2012, ενώ προβλέπει και την επιστροφή του ποσοστού 17% των μισθολογικών κλιμακίων, τα οποία και αυτά είχαν μειωθεί σε όλο το προσωπικό του Ομίλου ΔΕΗ.

Δυστυχώς αντί να εφαρμόσουν τη σύμβαση στο έπακρον, προτίμησαν να την υλοποιήσουν κατά το ήμισυ εξαιρώντας το προσωπικό που δεν αμείβεται με ειδικά επίδομα δηλαδή, κάποιους από τις κατηγορίες ΔΟ, Τ4 και ΓΥ, ενώ εάν έδιναν μέρος του ποσού στα Μ.Κ. θα κάλυπτε όλο το προσωπικό. Γιατί άραγε έγινε αυτό; Γιατί υλοποιήθηκε μία ανίερη συμφωνία σε βάρος ενός συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων; Που πήγε η Δικαιοσύνη, η ισότητα, η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα; Δυστυχώς φαίνεται ότι για κάποιους οι λέξεις αυτές δεν έχουν καμία αξία, γιατί όπως φαίνεται εργαζόμαστε σε μία ανταγωνιστική κοινωνία που πρωτεύον ρόλο παίζει ο ατομικισμός!!!

Δηλώνουμε ότι αφού η Διοίκηση επέλεξε την αντιδικία, θα την έχει. Θυμίζουμε, όμως, ότι παρόμοιες περιπτώσεις, όπως η ετεροαπασχόληση, στοίχισαν στο παρελθόν μερικές χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση. Γιατί επομένως τώρα δημιουργεί νέα δεδομένα;

Τέλος θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθούμε, την στάση των εκπροσώπων μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ και συγκεκριμένα αν υποστήριξαν το δίκαιο αίτημά μας ή ποίησαν την νήσσαν, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Υ.Γ. Εξακολουθεί να προκαλεί αίσθηση η στάση συγκεκριμένων σωματείων τα οποία αν και έχουν μέλη διοικητικούς δεν λένε κουβέντα για το «έγκλημα» που διαπράχθηκε χθες.  Συνάδελφοι Διοικητικοί συσπειρωθείτε στην ΕΔΟΠ/ΔΕΗ που αποτελεί ένα αμιγώς Διοικητικό σωματείο και αγωνίζεται για τα προβλήματα των διοικητικών. Μη δίνετε τον οβολό σας, σε όσους σφυρίζουν αδιάφορα σε τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Γραφείο Τύπου/ΕΔΟΠ – ΔΕΗ