ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αν και πέρασαν δύο μήνες από την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία αποφάνθηκε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την επαναδιαπραγμάτευση του νέου συστήματος αξιολόγησης, διότι δεν τηρήθηκαν οι εκ του νόμου σχετικές διατάξεις, οι αρμόδιοι της ΔΕΗ συναντήθηκαν χθές με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία.

Από τη συνάντηση προέκυψε, ότι η εργοδοτική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να κάνει διαβούλευση για το νέο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά, άρα να μην ισχύσει καθώς και οι ανάλογες βαθμολογίες, αλλά να καταθέσουμε προτάσεις οι οποίες θα μεταβιβαστούν στη Διοίκηση και αυτή θα αποφασίσει για τις όποιες αλλαγές, από τούδε και στο εξής .

Με τον τρόπο αυτό, όμως, παραβιάζεται η απόφαση της επιθεώρησης η οποία κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση και άρα η αξιολόγηση που εφαρμόστηκε πέρσι είναι άκυρη, ενώ θα πρέπει να γίνει διαβούλευση από μηδενική βάση.

Μία τέτοια εξέλιξη δεν μας βρίσκει σύμφωνους, θα επιμείνουμε στην ακύρωση της περσινής αξιολόγησης και σε κάθε περίπτωση η επίλυση της διαφοράς μπορεί να λυθεί και με άλλα νόμιμα μέσα.

Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη να συστρατευτούν μαζί μας, προκειμένου να γίνει πράξη η απόφαση της επιθεώρησης εργατικών διαφορών.

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ