ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η απόφαση της επιθεώρησης εργασίας, μετά από προσφυγή μας,  που αφορά την αξιολόγηση του προσωπικού και εφάρμοσε για πρώτη φορά η Διοίκηση της ΔΕΗ, δικαιώνει την ΕΔΟΠ-ΔΕΗ.  

Πιο συγκεκριμένα «καλεί τη ΔΕΗ να επανεξετάσει το όλο θέμα και να δεχτεί τις θέσεις της διαμεσολάβησης του επιθεωρητή των εργασιακών θέσεων, για επαναδιαπραγμάτευση του νέου συστήματος αξιολόγησης διότι  δεν τηρήθηκαν οι εκ του νόμου σχετικές διατάξεις – ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ»

Σε συνέχεια των προηγούμενων  καλείται η Διοίκηση της ΔΕΗ να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να κάνει διαβούλευση με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Σε διαφορετική περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επίλυση της διαφοράς, ο επιθεωρητής συστήνει την άμεση προσφυγή της θιγόμενης πλευράς στα αρμόδια δικαστήρια.

Ως εκ τούτου η απόφαση αυτή δίνει χαστούκι στον αυταρχισμό και στην αυθαιρεσία που επέλεξε η εργοδοτική πλευρά, ενώ αποδεικνύεται για άλλη φορά ότι το συνδικάτο αποτελεί τη μόνη εγγύηση των εργαζομένων απέναντι στις ορέξεις των διοικούντων, οι οποίες τελικά δεν είναι άλλες από την αποψίλωση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Συνακόλουθα καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ, να πράξει τα αυτονόητα να κάνει άμεσα διαβούλευση και να μη κωλυσιεργήσει το σοβαρό αυτό ζήτημα, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Καλούμε επίσης τους εκπροσώπους μας στο Δ.Σ. της ΔΕΗ να φέρουν το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο συμβούλιο, όπως άλλωστε έχουν νόμιμο δικαίωμα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαβούλευσης των δύο πλευρών.

 

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ