Δουλειές στους ΕΞΩ

Διαχρονικά πλέον παρουσιάζεται μία μεγάλη αντίφαση στη ΔΕΗ. Ενώ διαθέτει έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, απαξιώνονται και προσλαμβάνονται άλλα από την αγορά ως πιο εξειδικευμένα!!!

Στη συνέχεια, ενώ θα περίμενε κανείς από αυτά τα στελέχη να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι τα ακριβοπληρωμένα στελέχη προσλαμβάνουν άλλους συμβούλους ή δίνουν δουλειές στους έξω και μάλιστα με αμύθητα ποσά, παρά την δεινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.

Ακριβώς έτσι συμβαίνει με την εμπορία παρά το γεγονός, ότι προσελήφθησαν στελέχη από την αγορά, προκήρυξαν διαγωνισμό προκειμένου να αναθέσουν σε σύμβουλο τον μετασχηματισμό της εμπορίας, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ.€. Μάλιστα καλά διαβάσατε τέτοια ποσά διαθέτει πλέον η «κερδοφόρος» ΔΕΗ!!!          Άραγε γιατί προσλάβαμε τότε στελέχη από την αγορά για να δίνουν τις δουλειές έξω; Αυτά τα στελέχη δεν γνωρίζουν τι καταστήματα έχει ανάγκη η ΔΕΗ και τι άλλα προϊόντα πρέπει να βάλουμε; Αν όχι γιατί τους προσέλαβαν; Κατά την δική μας άποψη πρόκειται για σπατάλη Δημοσίου χρήματος και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που προκαλεί. Φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν υπάρχουν για την πλήρη εφαρμογή της Σ.Σ.Ε. του 2012.

Επίσης, είναι προκλητικό τα καταστήματα της ΔΕΗ, να έχουν προσφάτως ανακαινιστεί και μάλιστα με σκανδαλώδη τρόπο, αφού οι τότε αρμόδιοι αποδέχτηκαν όλες τις απαιτήσεις του εργολάβου και σήμερα σχεδιάζεται να ανακαινιστούν ορισμένα από αυτά προκειμένου να λειτουργήσουν πρωί- απόγευμα.

Έχουμε πειστεί από το πιλοτικό σύστημα των τριών καταστημάτων ότι η προσέλευση του κοινού το απόγευμα, είναι ικανοποιητική ή προβαίνουμε σε άλλη μία άσκοπη ενέργεια όπου το μάρμαρο φυσικά θα το πληρώσει η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όπως πληροφορούμαστε τελευταία, δέχονται πιέσεις από τους προϊστάμενους προκειμένου να εργαστούν απόγευμα;

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία Διοίκησης-ΓΕΝΟΠ και σωματείων ήταν να εργαστούν όσοι θέλουν. Κάθε αυθαιρεσία των αρμοδίων θα μας βρει απέναντι.

Τέλος έκπληξη προκαλεί η διαχείριση του SAP όπου έγινε νέα διακήρυξη για την υποστήριξη της εμπορίας συνολικού ποσού 410 χιλ.€. Δυστυχώς πρόκειται για ένα χρυσοπληρωμένο πρόγραμμα αξίας 10 εκατ.€ που συνεχώς θέλει βελτίωση. Κουράγιο ΔΕΗ!!!

Για όλα αυτά ζητάμε απαντήσεις και αναμένουμε από τους αρμόδιους ενημέρωση.

Υ.Γ. Προκειμένου να λειτουργήσει η ψηφιακή υπογραφή απαιτείται σύγχρονο κινητό τηλέφωνο με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για τα στελέχη που δεν τους έχει χορηγηθεί από την υπηρεσία τέτοια συσκευή τι θα γίνει; Υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών, θα  δοθεί λύση;

Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ – ΔΕΗ