ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αφορούν την πρόταση του Ομίλου Μυτιληναίου για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του σταθμού ΑΗΣ Αμυνταίου, αναφέρουμε τα εξής:

Ξεχνά ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι οποιαδήποτε άποψη εκφράζει δημόσια, δεν αφορά προσωπικές του απόψεις, αλλά τις απόψεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και κατ’επέκταση το σύνολο των σωματείων και όλους τους εργαζόμενους, στον Όμιλο ΔΕΗ, εκτός και αν έχει απόφαση των θεσμικών οργάνων.

Ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οφείλει να κρατά αποστάσεις από κάθε επιχειρηματικό παιχνίδι τόσο για να προστατέψει το θεσμικό του ρόλο, όσο και γιατί στην περίπτωση αυτή δεν αποφάνθηκαν ακόμη οι υπηρεσίες της ΔΕΗ, σε σχέση με ποια πρόταση είναι καλή για τον σταθμό. Δηλαδή του Μυτιληναίου, του Κοπελούζου με τους Κινέζους (Shenhua)  ή της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ!!!

Μια τέτοια δήλωση όχι μόνο προκαλεί την κοινή γνώμη, αλλά δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά σε όλους για τη στάση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ, όταν μάλιστα έχει κάνει ανάλογη δήλωση για τον ίδιο επιχειρηματία και συγκεκριμένα όταν έκλεισε συμφωνία με τη ΔΕΗ δηλαδή, να του δίνουμε ρεύμα κάτω του κόστους (32,5€) για το Αλουμίνιο της Ελλάδος και να μας προπληρώσει – από ευσπλαχνία – το ρεύμα με ένα ομόλογο!!!100 εκατομμύρια, παραγράφοντας όμως τόσες δεκάδες εκατομμύρια που χρωστάει στη ΔΕΗ.

Πέραν, όλων των άλλων, τίθεται αβίαστα το κύριο για μας ερώτημα: Πως γίνεται ο σταθμός να κλείνει το 2019 για τη ΔΕΗ και να ανοίγει για ανταγωνιστή της ΔΕΗ; Είναι επομένως θέμα αναβάθμισης; Αν ναι, τότε πρώτος ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και σύσσωμο το συνδικάτο να πιέσει την Διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να κάνει την αναβάθμιση των μονάδων ώστε να παραμείνει σε λειτουργία και όχι να γίνεται προπομπός της μίας ή της άλλης επιλογής επιχειρηματικών συμφερόντων.

Του προτείνουμε, αντί να εκτίθεται είναι προτιμότερο να ασχοληθεί κατά της πώλησης των μονάδων και να προετοιμάσει τους εργαζομένους για αγώνες κάθε μορφής, αλλά να προβεί και σε δράσεις προκειμένου να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία θα ικανοποιεί θέσεις του συνδικάτου και όχι της Διοίκησης.

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές και καλεί τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να ασχοληθεί μόνο με τα θεσμικά του καθήκοντα. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να απαλλαγεί από το θεσμικό του ρόλο και τότε ας ασχοληθεί ακόμη και με επιχειρηματικά deal.

Γραφείο Τύπου/  ΕΔΟΠ-ΔΕΗ